John Deere 2130 - Hydraulisch stuur lekkage

Hallo,

Ik heb een john-deere 2130 die hydraulisch gestuurd is.
Onderaan het stuurhuis lekt hij aan de pakking.
Nu is mijn vraag: is dit makkelijk te vervangen? Kan ik het gehele stuurhuis optillen als ik de onderste 4 bouten los maak en bovenin de moer los maak waarmee het stuur vast
zit?

Ik kan het natuurlijk zelf al gaan proberen maar ik dacht voordat ik eraan begin vraag ik het eerst eens, misschien heeft hier al iemand ervaring mee.

In mijn profiel heb ik een foto geplaatst.

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

JD3010
Aan de rechtse kant, bij je gaspendaal, zit een ovale plaat, nr.17?? Die moet je dan loshalen. Dan kun je mbv. een boutje de pen onderuit je stuur trekken. Dan kun je het stuurhuis eraf halen.
@JD3010 Dus als ik het goed begrijp, hoef ik alleen de ovale plaat los te halen, de pen eruit en de 4 bouten onderaan los te maken waarmee het stuurhuis vast zit. Dus het stuur kan gewoon op het stuurhuis blijven zitten? Alvast bedankt voor je reactie
JD3010
Ja, het stuurhuis kun je in elkaar laten zitten. Het stuurhuis zit ook nog aan het dashboard vast geschroefd. Als je die zijplaat eraf haalt, loopt wel je stuur leeg met olie, dus wel even een lekbak eronder.
Ja dat klopt inderdaad. Heel erg bedankt. Maar goed dat ik het gevraagd heb anders had ik het stuur ook los gehaald.
JD3010
@johndeere1020power Succes ermee, voor mij was het afgelopen winter ook pas de 1e keer dat ik het stuurhuis eraf heb gehad.
jd user
Tip: Die originele pakking is waardeloos!.Dan blijft ie lekken.Even een nieuwe knippen met dikke pakkingpapier.

Zit veel werk in ,want je gaspedaalveertje wil ook wel losschieten.
JD3010
@jd user Hoezo dat veertje? Die doet toch niks ermee?
Ik heb afgelopen winter van 1 trekker het stuur eraf gehad, en die pakking lekt inderdaad iets. Dat komt dus meer voor?
jd user
@jd3010,

Wist niet dat er geen cabine op zat.Maar met cabine zit je gasstang ook aan de bekleding vast.En dat veertje is er bij mij toen afgesprongen.

En ik heb er eerst ook een originele nieuwe pakking tussen gedaan,maar bleef lekken.Heb twee keer de heleboel losgehad.En heb besloten er toen een dikke pakking er tussen te maken.En sindsdien mooi droog gebleven.
Ik heb inderdaad de originele pakking gehaald. Bedankt voor de tip. Wat vinden jullie van vloeibare pakking? Helpt dat ook goed of toch liever pakkingspapier dan??

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2