Deuren andere kant open laten gaan fendt 610 ls

De baas heeft een geniaal idee, de deuren van een fendt 610 ls omlassen zodat ze niet naar voren, maar naar achteren open gaan.

Je hebt fendts van deze serie met achterspatborden die schuin naar de traptredes toeloopt, maar ook spatborden die zo goed als recht naar beneden gaan, de brede versie.

Deze heeft de brede,

Nu ben ik van mening dat de deur dan niet de slag kan maken om open te gaan, maar de chef wel, en ja, dan zal je net zien als je het verlast hebt, past het niet.

Is er iemand hier die ooit een deur van een fendt 600 serie verlast heeft.

Tja, vroeger was niet alles beter.

Alvast dank.

Deel dit topic

Reacties

valmet 8500
Waarom moeten ze anders open gaan het maakt tog niet uit of de deuren naar voren openslaan of naar achteren...
stevenb
@valmet 8500 tja, daar zijn de geleerden het nog niet over eens ????
valmet 8500
@stevenb dan moet je de hendels en het slot ook allemaal omleggen. anders ka de deur sowieso niet open. ik zou ze zo gewoon laten hangen.
valmet 605
@valmet 8500 deuren die aan de achterkant scharnieren stappen makkelijker in en werkt fijn. Nadelen je kan soms een spiegel tegenkomen en de deur kan blijven hangen.
Andersom Als je instapt heb je mee ruimte en draait minder in de cabine. Als de stopper het doet blijft je spiegel altijd goed staan. Rij je ergens tegen dan blijft de deur eerder heel.
Nadelen je stoot je snel aan de deur ik ben wel eens blijven hangen aan de deur. je moet haaks uit de cabine stappen.

Ik ga voor scharnieren aan de achterzijde.
stevenb
@valmet 8500 ja dat wel, maar zou de deur dan niet tegen het spatbord aankomen waardoor je er nooit in kan komen, tja, sommigen mensen zijn nooit tevreden ????
valmet 8500
@stevenb ik denk dat dat wel een beetje meevalt anders moet je de deur er gewoon eens bij houden en zo met de hand een beetje kijken hoe het uit komen kan.
valmet 8500
@valmet 605 ik heb me nooit kunnen storen aan als ik op een trekker weg moest waar de deuren naar voren opendraaien met het instappen vind ik het zelfs fijner anders stoot je telkens tegen de spiegels aan
valmet 605
@valmet 8500 ik ben een paar keer met mn oksels achter het handvat blijven hangen met een trekker.

Ik heb beide. Valmet scharnieren voorkant en Fiat achterkant.

Ik heb trouwens geen spiegels op de trekkers...
selten
Scharnieren goed verlassen.
Daarna zolang de deur recht kan komen staan kun je makkelijker instappen. Dan moet de deur wel haaks komen te staan
valmet 8500
@valmet 605 ja zonder spiegels zou ik het ook wel mooi vinden maar als ik een trekker koop waar de deuren naar voren openslaan dan is dat maar zo en zou ik het mooi zo laten maar dat is ieder zijn eigen
jd user
Renault had vroeger de tx cabines waarbij de deur automatisch vast ging als ie openstond.Ideaal.Misschien is dit een idee?....
koenjohndeere
@jd user misschien is inderdaad n gasveer n goed idee?
marc102
Knip anders een stuk karton uit tergrote van de deur plak deze aan de andere kant vast

Als de kartonnen deur nergens aan komt dan gaat het ????
stevenb
@marc102 dat was nog niet eens zo dom @koenjohndeere die zit er al op ???? de zwaarste maar die deuren zijn zo Gods gruwelijk zwaar dat een gasveer hem nauwelijks openhoud ????
valmet6400power
@jd user

Heeft John deere toch ook in z'n 2850 3050 etc 😄
Fendt926Driver
Bij onze 610 hebben we dat ook wel gedaan vroeger. werkte 99% super. hadden er niet aan gedacht dat de deur met uitstappen soms nog wel een cm verder open ging met als gevolg dat het knipperlicht in het spatbord nogal eens sneuvelde. is opgelost met 2 apparte ronde lampjes monteren in het spatbord waar de deur net tussen viel.

is een avond meten en lassen. kijk wel uit dat er door de A stijl kabels kunnen lopen.

later bij de 275 gt werktuigdrager heb ik ze zelf ook wel omgezet.
als je de schanieren zo lang mogelijk laat dus niet strak aan de stijl/deur maar er 3 a 4 cm vanaf maakt de deur een mooiere draai open

maarten IHC 624
Met een stuk stip het scharnier naar buiten brengen. het deel van de deur geknikt naar dit punt brengen zodat de deur de hoek ruimer zal gaan nemen. op het spatbord een deur stopper plaatsen
stevenb
@Fendt926Driver bedankt voor de heldere uitleg, de rest ook bedankt ????
casebobbers
Gewoon niet deon lekker orgineel houden
dirkao
Smaken mogen verschillen,en als je denkt dat je erdoor gemakkelijker in -en uit kan stappen dan moet je het doen , voor mij valt het onder de categorie "roomser dan de paus willen zijn "
valtra1
Opletten dat deur niet tegen achterwiel komt als ze open staat, bij mij al bijna twee keer deur in de prak bij dubbellucht.
stevenb
@dirkao van mij mogen de deuren blijven zoals ze zijn, maar de baas houdt nogal van moeilijk doen, vroeger was je toch de koning te rijk als je zulke deuren had ???? maar daar willen ze niks meer van horen ????

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
5