Fendt 305 LS - opspuiten, goede tips?

Hallo,

Ik ben van plan binnekort onze fendt 305 wat op te spuiten(alleen plaatwerk en velgen) zonder te veel kosten van de spuiter maar gewoon zelf met de spuit aan de compressor. Er zitten wel flink wat roestplekken op en een paar roestgaten, die wil ik dicht gaan lassen/plamuren. heeft iemand nog goede tips voor me?

alvast bedankt,
Loek van Gils

P.S. in de link vindt je een foto van de trekker

Lees meer »

Deel dit topic

loekvangils

Reacties

stefan310
Het mechanisatie bedrijf hier in de buurt doet de velgen altijd gewoon met een verfroller. Resultaat is prima en je krijgt het er veel dikker op. Mede omdat de velgen met het schoonspuiten veel meer te lijden hebben is vaak spuiten te licht. Motorkap e.d. is natuurlijk mooier om te spuiten.
Ik heb zelf trouwens ook gewoon de velgen met de roller gedaan en resultaat viel me absoluut niet tegen.
Fast Eddy
Zorg er wel voor dat de roestplekken goed kaal zijn en goed in de primer zitten anders is de roest er zo weer door. Ik had mijn voorvelgen gewoon met de kwast gedaan.
loekvangils
Oke bedankt voor de tip scheelt ook een hoop werk met de band helemaal inpakke dan denk ik.
martin 675
Ik heb ook met trekker op geknapt en ik heb alles met de roller gedaan en het is best mooi geworden
oosterof
Velgen rollen, is mij ook goed bevallen. Maar met deze temperatuur moet je er niet aan beginnen, dan word et echt niet mooi want je verf droogt niet snel genoeg uit en wordt et dof
stefan310
@oosterof Een goede (hout)kachel in de werkplaats doet wonderen ????
loekvangils
Klopt las ik ook al ergens, maar nu heb ik daar tijd voor en hoeft de trekker in principe niet veel te rijden
Pieter Kleiman
Spuiten is mooist en dan moet je verf merk sparex nemen en ook de verdunner van sparex die verf vloeit super en spiegelt ook super heb zelf de hele trekker ook gedaan en bij die verf hoef je ook geen primer onder te doen alleen de ondergrond goed ontvetten met thinner en trouwens wel een vocht opvanger tussen de slang van je compressor doen anders krijg je vocht in de verf en dan word het niet mooier van
jan-reitsma
@Pieter Kleiman Ik zou op roest en zo goed als kale plekken toch wel primer doen, voor de hechting en het eindresultaat is veel mooier
jan-reitsma
Ja als je nu wil verfen moet je zorgen dat je verf op huiskamer temperatuur is en het hokje waar je wil gaan spuiten/verfen flink warm is met een kacheltje. (of natuurlijk een spuitcabine bouwen)
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!