Illustratie van:

Ford 1200 - brandstofpomp werkt slechts deels

Ik ben zo dom geweest de tank leeg te rijden. Nu heb ik uit topics gevonden hoe de leidingen te ontluchten. Dat heb ik allemaal gedaan, maar mijn trekkertje wil nog niet aanslaan. Als ik echter naar de twee brandstofleidingen kijk die van de pomp naar de verstuivers lopen, merk ik dat op de een meer spriets (druk) lijkt te komen dan op de ander. Dit begint al bij de uitgang van de brandstofpomp. Heeft iemand een tip hoe ik hier mee om moet gaan met mijn oude trekkertje.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Bosbewoner: De verstuiverleiding kun je ontluchten door deze bij de verstuiver iets los te draaien. Liefst terwijl de motor loopt op de andere cylinder
bosbewoner
Dank Winsumar voor snelle reactie. Motor wil helaas niet draaien. Bij ontluchten verstuiverleidingen sprietst bij de een diesel eruit. Bij de ander sijpelt slechts drupsgewijs diesel. Verstuivers losgemaakt bij pomp. Ook hier komt de diesel uit een zijde er fermer uit dan aan de andere. Verstuiverleidingen zelf zijn schoon en vrij van lucht. Kan er wat mis zijn in de pomp?
bosbewoner
@Wimsumar ik zie net dat ik beter hier had kunnen reageren. Nieuw in het forum. Zie reactie hieronder.
Wimsumar
Beste Bosbewoner:
Quote @bosbewoner:
Motor wil helaas niet draaien.

Toch moet je proberen de motor aan te laten slaan op "de minst slecht" brandstofgevende verstuiver. Dit kan een vrij lang doorstartproces zijn en niet zonder gevaar voor verbranding van de startmotor.
B.T.W.: Ik ken zo'n Ford 1200 niet maar ga er vanuit dat de diesel zonder hulppompje door het brandstofsysteem moet stromen. Een kleine luchtbel doet dit al verhinderen weet ik uit ervaring met m'n Iseki minitrekker. Zorg dus dat leidingen, slangetjes, filter e.d. 100% luchtvrij zijn om de brandstofpomp goed van diesel te kunnen voorzien.
Ook het doorstarten om de verstuiverleidingen te ontluchten stelt geduld op de proef. En nogmaals: de verstuiverleidingen niet bij de pomp losdraaien maar boven bij de verstuiver.
marco steyr
Ik heb zoiets ook wel gehad toen heb ik iemand laten starten en zelf met het handopvoerpompje diesel opgepompt en toen sloeg die zo aan.

Ik neem aan dat je filters enzo wel schoon zijn??
jaap-paulusma
@Wimsumar de ford 1200 zijn ingekochte shibaura's met Ford beplating.
Maar het is dus met beleid toch proberen hem aan de loop te krijgen zonder de starter te beschadigen.
Er van overtuigd zijn dat ook het luchtfilter goed schoon is omdat hij met te weinig luchtaanvoer ook slecht aan wil
timotje112
Zit er geen zooi in de tank en zijn nu de diesel filters dicht
bosbewoner
Dank jullie allemaal voor de reacties. Gezien de overeenkomsten zal ik het volgende gaan proberen.
- alle brandstofleiding demonteren
- tank leeg en schoon maken, inclusief brandstof uitlaat
- filter heb ik reeds vervangen
- flexibel slangetje voor ontluchten pomp vervangen
- brandstofleiding van filter naar pomp goed doorblazen
- brandstofleidingen van pomp naar verstuivers goed doorblazen.
- alles netjes in elkaar zetten
- tank vullen,
- filterhuis ontluchten,
- tussenleiding ontluchten,
- pomp ontluchten,
- leidingen naar verstuivers ontluchten.
- op hoop van zegen voorgloeien en starten.

Als ik nog iets mis of fout dreig te doen, laat het me even weten.
Wimsumar
Beste Bosbewoner:
Quote:
brandstofleidingen van pomp naar verstuivers goed doorblazen.

Deze leiding moet je zo min mogelijk aan komen. Hier wordt in principe alleen gefilterde brandstof doorgepompt, en dat bij een druk (zeer hoog) dat verstoppingen onmogelijk zijn.
limbo
Beste bosbewoner ik ken dit probleem ik los dit op met een weinig startpiloot.Dit lukt vrijwel altijd.maar ik zou toch ook eens naar het opvoerpompje kijken.Heb laatst dit probleem ook gehad het opvoerpompje vernieuwd en het was opgelost.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 1200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0