Tobroco bemester: wat mag wel en niet?

Hallo,
Wij hebben een tank op het oog met een tobroco bemester.
We willen graag een andere bemester maar er is na de aanschaf van de tank even geen geld voor. Darom mijn vraag: mag je nog met zoon bemester bemesten en zo ja hoe lang nog?
Alvast bedankt, Aldert de Boer

Deel dit topic

Reacties

ZetorTwente
Naar mijn weten mag je ook met een tobroco bemester de mest niet meer injecteren, maar ik weet niet wat voor percelen je hebt maar ergens achter u erf of achter een bos valt het natuurlijk altijd te proberen. Wel oppassen voor oom Agent dan!
Kramertracfan
Volgens mij op kleigrond wel
Fiatvisser
Is er nu ook een tank met bemester op het erf?
Naar mijn weten maakt de soort bemester niet uit, wel het resultaat, dus niet lekken op kopakkers, strepen niet te breed en niet te dicht op elkaar... Hoeveel dat precies is weet ik niet.
Valtra-Fordpower
Sleufkouters mogen nog op veen en klei grond.
devonvdkroon
Op zand mag deze bemester niet veen en klei wel
Wimsumar
Beste AldertJD: Goaiingeahúzen, 100% veengrond?

Daar mag nu nog met een sleepvoet (of Tobroco), mits aan de voorwaarden in onderstaande link wordt voldaan (afstand en breedte van de meststrookjes).

rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/…
valtradriver
Quote @Valtra-Fordpower:
Sleufkouters mogen nog op veen en klei grond

Als ik de link van Wimsumar lees mag een sleufkouter ook op zandgrond,mits dat je echt diepe sleuven maakt!
Valtra-Fordpower
@valtradriver

"Heeft u gras op zand- en lössgrond? Dan mag u drijfmest niet op de grond brengen. De drijfmest mag u alleen direct in de grond brengen. U gebruikt hiervoor geen sleepvoet."
valtradriver
@Valtra-Fordpower Geen sleepvoet inderdaad,maar een sleufkouter mag dus wel en laat een tobroco nu net een sleufkouter zijn 😄
Dus als je zorgt dat je kouters voldoende diep in de grond gaan (extra veren!) zou je met een tobroco op zandgrond mogen bemesten!
Maar slimmer is het om een schijvenbemester te hebben,deze gaan bij zomerdag toch makkelijker in de grond.
Valtra-Fordpower
@valtradriver

Technisch gezien is het resultaat bepalend ja, maar een sleufkouter is nou geen expert in het injecteren van meststoffen. 😛
Emmink
Ik bemest altijd zo dat er binnen 3 dagen na bemesten een bui regen eroverheen valt anders droogt de mest op en heb je kans dat er stukjes mest mee naar boven groeien. Onze tobroco is niet zo best meer op de zandgrond
Emmink
Ik bemest altijd zo dat er binnen 3 dagen na bemesten een bui regen eroverheen valt anders droogt de mest op en heb je kans dat er stukjes mest mee naar boven groeien. Onze tobroco is niet zo best meer op de zandgrond
Wimsumar
Beste Emmink:
Quote @Emmink:
binnen 3 dagen

Maak dat de kat wijs. 😄
Emmink
@Wimsumar haha nee ik bedoel gewoon dat wij niet bij echt hartje zomer kunnen mesten en het liefst snel wat regen achteraan komt. Bij heel veel zon heeft het mesten geen zin.
ook omdat die tobroco van ons niet zo best meer is en daarom de mest er niet mooi tussen legt maar meer op het gras.
Emmink
Met mooie dunne mest wil het beter trouwens maar onze eigen mest krijg je lang niet zo als varkensmest of rundermest die we aan moeten voeren

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
43