Gevraagd Fendt Fronthef

Te koop gevraagd, Fendt fronthef voor een 309 bouwjaar 1983.
Liefst orgineel Fendt.

Deel dit topic

Reacties

varken
Fendt926Driver
Misschien meindertsma eens bellen?

tractors-and-machinery.nl/item/390670/…
maggi
Toevallig iemand nog van een 600 serie?
Fendt926Driver
Quote @maggi:
toevallig iemand nog van een 600 serie?
zet ik er niet op.
ben er zelf ook nog mee bezig.
maar als ik wat over heb hoor je het.....
Dr Fendt
Fronthef 600 serie... gewild! Als je echt een fronthef wil om te gebruiken (en dus niet orginele onderdelen wil gebruiken) zou ik een zuidberg halen..
fiatfan
@Dr Fendt inderdaad, een gebruikte originele Fendt hef os ongeveer net zo duur als een nieuwe zuidberg, en die zuidberg is heel wat degelijker dan zo'n hefje van een 300 serie!
fiatfan
De originele op mijn 380 was oud en kostte € 1500,--. hij past wel heel mooi, maar ik zie toch liever die zuidberg als je hem echt nodig hebt
Fendt926Driver
@zetorfan is ook alleen pto
Fendttrisixfan
@maggi

Neem een zuidberg 😉
zetorfan
@Fendt926Driver ze hebben nog een paar van liggen waar pto op internet staat en op de foto met heflatten met de hele spul in de krat ligt.
Fendt926Driver
Quote @Fendttrisixfan:
Neem een zuidberg ;-)

@fiatfan

ik had een zuidberg met aftakas op mijn 615
wat een vreselijk ding. als de stroom ( niet het sterkste punt van een 600 serie van Fendt) onder de 12 volt kwam ging de front aftakas uit. dus lampen aan kon bijna niet maar een keer remmen en de remlichten gingen aan en de frontaftakas was weer uit
2 keer een zwaardere dynamo gemonteerd maar probleem bleef.
loonwerker had zuidberg op een 7710 jd en als een powershift schakeling iets teveel stroom vroeg ging met opschakelen de frontaftakas uit.

later met stalmaaien ging die juist niet uit als je de aftakas uit zette moest eerst de gril eruit en het rooster dan met een kamer op de koppeling tikken en schoot het los

voor mij heel duidelijk geen zuidberg meer bij ons
deJong
@Fendt926Driver dat is wel vreemd... zwaar genoege kabels/zekeringen erop? 1 probleem van zuidberg is wel dat schakel blokje voor aan uit. In 7 jaar hebben wij ook al 2 nieuwe op de fendt
Fendt926Driver
@deJong het schakel kastje met printplaatje zat onder het dashbord onder de druk knop. Dikkere kabel hielp niets bij ons.
deJong
@Fendt926Driver dat is dan wel waardeloos jah. De 309 thuis heeft nog gewoon een koppelings hendel voor de front pto. Origeneel gezien mooier om die ertussen te bouwen.
Fendt926Driver
Quote @deJong:
dat is dan wel waardeloos jah.
het was zwaar waardeloos voral in het donker had je eerst niet in de gaten dat die uit was gegaan dan gas eraf weer opstarten en dan soms 10 keer per perceel. later maaien met 2 lampjes aan en remlampen zekering eruit.....

met een woord waardeloos.

maar misschien is het nu wel veel beter bij die aftakas dingen van zuidberg
deJong
@Fendt926Driver eigenlijk nog nooit klachten gehoord over zuidberg. Komt waarschijnlijk ook omdat ik nog een broekje ben haha. Verder zijn wij wel tevreden.
hobbyboer
@Fendt926Driver Hier ook geen klachten over Zuidberg.

Het verschijnsel dat de pto uitgaat bij te lage spanning heb ik ook 1 maal meegemaakt, maar daar kan Zuidberg niks aan doen.
Het lijkt mij niet meer dan normaal dat de stroomvoorziening gewoon in orde is.

Bij mij zat het probleem in de 'snap-on klemconnector', makkelijk spul, maar het begon toch iets te haperen na 15 jaar trouwe dienst.
Met een paar kroonsteenjes was het weer perfect 😄
stefan310
Allemaal bedankt voor de reacties. Heb wel graag een originele Fendt fronthef. Persoonlijk vind ik dat mooier lijken als een zuidberg oid. Ga hem hoofdzakelijk gebruiken voor frontgewicht in te hangen en voren/bandenpakker. Verder verschillende kleine klusjes. Maar als er een aftakas bij zit, zal de frontmaaier er vast ook wel eens in komen te hangen.
Eerder 310 gehad met originele Fendt fronthef en aftakas en eigenlijk wel heel goed bevallen. 10 jaar mee gewerkt en nog nooit geen problemen mee gehad. Lekker degelijk en vooral simpel.

« Terug naar discussielijst

Wil je reageren op deze advertentie?

Als je je aanmeld voor deze website kun je heel eenvoudig een persoonlijk bericht sturen naar de plaatser van deze advertentie (stefan310). Lid worden is gratis, wij spammen niet en verstrekken je gegevens niet aan derden.
Meld je hier aan

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
8