Koppeling deutz 3006 knarst.

Onze deutz 3006 op het werk, schakelt prima, trekt prima, doet alles waar die voor gemaakt is ????.

Alleen, wanneer je het koppelingspedaal een seconde of 5 ingetrapt houd, dan begint de koppeling te (ik zal een poging doen) grrzzzzz geluid te maken, maar onder het rijden niks aan de hand.

Dit heeft hij al jaren, maar toch vragen wij ons af of hij vandaag of morgen wel eens boem kon zeggen.

Of moet de chirurg erbij komen ????

Alvast bedankt ????

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Druklager of toplager stuk.
Ik vermoed dat het druklager van de koppeling het is
Als het goed is kun je onder de buik van de trekker Dus onder de koppeling en kapje verwijderen
Dan kijk je zo op het druklager
Je kunt proberen om het druklager
Met de hand en slinger te geven
En luisteren of hij dat geluid maakt dat je hoort
RPCounty
Steunlager van de holle priseas. Kan geen kwaad maar is wel een irritant geluid. Ze doen het ook vaak als je de koppeling net op laat komen.
Welgerap52
@RPCounty op lang termijn kan het wel kwaad want de as slijt dunner en de bus waar het druklager over schuift wordt ook steeds dunner! Totdat het breekt!

Kijk eerst onder door het Kijkluik ! Meestal kan je het dan al zien!
RPCounty
@Welgerap52 daar heb je wel gelijk aan. Maar t is niet zo code rood als een vastgelopen druklager
stevenb
@RPCounty precies, daar heb je hem ???? dat geluid en indicatie bedoel ik ???? @welgerap52 als ik het zo zie en voel lijkt het goed, er zit vet op en ik voel geen speling ????
Welgerap52
Je moet de koppeling in trappen en dan voelen!
RPCounty
@stevenb kwaaltje he.de 4006 en D 40 hadden dit probleem al. Door ervaring weet ik dit. Anders zoek je je rot
goeiedag eem
@stevenb als je de koppeling intrapt merk je dan ook dat hij wat afzakt in toerental? zo ja is je druklager aan vervanging toe en zou ik er niet te lang mee wachten want dat slijten je vingers van de drukgroep af
stevenb
@goeiedag eem nee ???? hier heeft hij geen last van, hij mag straks met pensioen want er komt een minishovel dus dan zal ik hem een nieuw kleurtje geven ????
Welgerap52
@RPCounty kwaaltje? Komt volgens mij niet veel voor hoor! Als de koppeling vervangen wordt dan moet je de lagers ook vervangen! En dan komt het eigenlijk nooit voor!
RPCounty
@Welgerap52 je bedoelt dus dan wel het steunlager halverwege de prisas toch? Ik dacht t niet. Dat is een apart lager met een asmaat 32 of 42 mm
RPCounty
We hebben het hier niet over het toplager of druklager. Want die vervang je natuurlijk altijd bij een drukgroepreparatie
Welgerap52
@RPCounty inderdaad dat speciale lager ja
Die vervangen we altijd mee ! Zit ook in de 07 07c en in de dx3 serrie
RPCounty
@Welgerap52 ja dat klopt. Alleen jammer dat hij zo schijtduur is. En als je dan een oude d serie hebt dan is het al gauw te duur helaas

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2