Bandenlijm

Worden banden tegenwoordig aan de velg gelijmd?
met de banden drukwisselsystemen kan ik me voorstellen dat bij hele lage druk en zware belasting de banden eraf knallen.
Zoja met wat voor lijm doet men dit

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Lijm? Bandenmontage pasta. Al zit er nog een halve bar in de band, dat is nog altijd meer als de luchtdruk buiten de band.
Dus hij heeft altijd nog druk op de hiel van de band.
fendt308-driver
Bij xeobibs zitten wel speciale velgen zodat de band beter blijft zitten heb ik wel eens begrepen?
DANOONTJE POWERR
@fendt308-driver
Die zijn meer bedoeld om de hiel te beschermen bij lage druk.
RobDeutz104
Bandenlijm word vaker gebruikt, is niet onbekend bij de bandenbedrijven
inspecteurfendt
Net als tubes bij fietsen. Ik heb die van mijn aanhanger vastgelijmd met silicone, het is niet zo mooi maar het werkt wel.
mdoornekamp
Michelin Agrilub. of zoiets. Dan lekt de bank ook niet zo gouw langs de velg. Moet je wel meteen het geknoeide van de buitenkant van je velg halen, want je krijgt het er niet meer af. 😞
erik9831
Wij hadden dit ook in de garage (personenwagens), die bandenlijm.

Bij ons werd hij enkel gebruikt als er luchtverlies was tussen de band en de velg. Meestal nadat de velg zelf licht vervormd geweest was door ergens op te rijden.

Ben helaas de naam vergeten van het product. Weet alleen dat het borsteltje op de schroefdop zat en dat het product zeer plakkerig en stroperig was. 😄

Maar normaal, door de vorm van de velg, kan hij er zelf bij zeer lage druk niet afkomen, want er zit een bult op de velg normaal, die de band op zijn plaats zou moeten houden.
DANOONTJE POWERR
@jaap-paulusma
Bij lage druk en hoge belasting rijden kan eigenlijk ook alleen maar met VF banden als Xeobib.
Bij andere banden gaan ze misschien niet meteen van de velg af maar je sloopt ze er wel mee.
RobDeutz104
@DANOONTJEPOWERR toch sta je er van te kijken hoe snel je banden met te lage druk van de velg rand afgeplopt krijgt onder het rijden
RobDeutz104
@erik9831 die rand die jij bedoelt komt meestal voor bij autobanden
DANOONTJE POWERR
@RobDeutz104
Je hebt trekkerchauffeurs en cowboys.... 😃
1046
@DANOONTJE POWERR en cowgirls, hahahaha
ishakputin
Het proces van het monteren van een band op een velg omvat het gebruik van gespecialiseerde apparatuur en technieken om een veilige en luchtdichte pasvorm te garanderen. Over het algemeen wordt de band op de velg gemonteerd en vervolgens wordt de assemblage opgeblazen tot de aanbevolen druk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
7