Problemen hef fendt 614s

Ik heb een hydroliekblokje bijgeplaatst en nu werkt mijn hef niet meer,olie is er wel af geweest;heeft er iemand tips?

Deel dit topic

Reacties

fendt612s
Ik heb dit probleem ook gehad bij mij was tijdens de werkzaamheden de hendel aan het hefventiel te ver naar beneden gedrukt waardoor de bevestiging aan de schuif afgebroken was dus het hefventiel niet meer bediend werd.
hopelijk is dit bij jou niet het probleem ik heb toen een nieuw hefventiel moeten monteren
MR T
@fendt612s bedankt voor de info.Als ik het goed begrijp was het binnenin afgebroken,kan je het zien van buitenaf?
Schluterfan
Heb je het hefventiel er zelf ook af gehad? Ik weet nu niet hoe dat bij een Fendt zit, maar bij een Bosch hefventiel heb je een asje waar een rechthoekje op zit. Dat rechthoekje past perfect in het asje van het hefblok. Als je de hendel beweegt geeft het ventiel zo commando door aan het hefblok.

Ik heb (en ik heb lang moeten zoeken om dat probleem te vinden) gehad, bij het afbouwen van het ventiel om langere draadeinden te steken, dat het asje op het ventiel iets verdraait was, en daardoor niet mooi meer in de uitsparing van het asje van het hefblok ging bij het terug monteren

Het asje in het hefblok zit enkel vast met een circlipsje. Bij mij was dat door de ouderdom niet super meer en is het asje bij het monteren van het hefventiel "verschoten"(en dieper gaat zitten). De asjes grijpen dan niet meer in elkaar, waardoor je hef bij het bedienen van het ventiel dus ook geen commando meer geeft.

Om dat asje in het hefblok weer op zijn plaats te krijgen moet heel het blok eraf. Ik zeg er alvast bij, dat de circlips achter een pastille zit (een busje met een verval in, in dat busje zit draad M18 of M20, weet het zo niet meer uit het hoofd, door een bout er een toer of 2 in te draaien kan je het busje eruit trekken, en dan zie je de circlips). Als het asje op zijn plaats zit, de circlips (indien die nog goed is) er terug op, het busje weer op zijn plaats en hopen als je het ventiel terug monteert dat ze nu wel goed in elkaar gaan.

Nuja, je kan eerst proberen zonder het hefblok eraf te doen, dat busje los te halen en het asje terug te trekken met een tangetje (je hebt niet veel plaats). Indien dat niet lukt, het blok er maar af dan.

Een ander verhaal, maar dat is niet gekomen door het ventiel los te doen, is dat de plunjer in het hefventiel vast zat. Ik heb dat toen per toeval los gekregen, door de hefhendel helemaal naar beneden onder de aanslag te doen (de beugel zat er toen niet meer op). Je hoorde dan een klik. De hef deed het dan ook weer.
fendt612s
Je kan de 4 imbus boutjes aan de voorkant van het hefventiel losdraaien en kun je als het ware het voorste deel waar de hendel aan zit er af halen en dan zie je of er iets afgebroken is en kun je meteen proberen of de schuif vast zit.
Arrie94
@Schluterfan Dat asje waar je het over hebt, zit aan de bovenkant en kan een halve slag draaien oid?
fendt612s
Je moet je ook voor zorgen dat de deksel zo er terug op gezet wordt als je de hendel te ver omlaag gedrukt hebt kan het namelijk ook zijn dat smalle gedeelte onder het brede deel is geschoten en dan wordt je ventiel ook niet meer bediend
fendt612s
Deze 4 bouten moet je losdraaien en dan kun je de deksel van het hefventiel afhalen.
zorg er wel voor dat met monteren het platte asje wat je op de 2de foto ziet goed in de hefdeksel valt (heeft mij wel wat moeite gekost) als het goed is kan dit alles zonder het hele hefventiel van de trekker af te halen
MR T
Bedankt voor de info
fendt612s
Dit was er bij mij afgebroken waardoor de schuuf niet meer heen en weer bediend werd. dus zorg er ook voor dat het smalle heveltje zoals je op de 1e foto ziet als het ware tusse het ronde asje en de schuif komt te ligge anders zou je de schuif maar 1 kant op bedienen en niet meer terug kunnen trekken waardoor de schuif niet bediend word dus de hef niet werkt
MR T
@fendt612s ik heb nog een blokje appart liggen van een 614s en heb het eens bekeken,de smalle schommel is afgebroken aan het krukasje van de hendelbediening,het is gietstaal en zeer broos.Is het niet mogelijk dat je het deksel maar mag demonteren als de veer aan de andere kant uitgedraaid is zodat de spanning weg is?
MR T
@fendt612s perfekt in orde
fendt612s
@MR T is inderdaad niks mis mee is de schuif ook gangbaar?
MR T
@fendt612s de schuif is ook gangbaar.Is het normaal als je de heflatten omhoog krikt dat de tractor van de grond komt en dat de heflatten geen centimeter omhoog gaan?
Arrie94
@MR T Dat is heel gek, want je hef is enkelwerkend.
fendt612s
@MR T dat is heel vreemd de hefcilinder in jouw trekker ziet er uit zoals op de foto.
zoals je ziet bestaat de hef uit 2 delen de cilinder en de ronde as die in de cilinder valt deze is niet verbonden met de zuiger in de cilinder maar ligt er los in. de zuiger in de cilinder duwd tege de ronde hef as aan als er olie op wordt gezet. omdat de cilinder en hefstang nie met elkaar verbonden zijn moet de hef altijd vrij omhoog kunne bewegen als je onder de heflatten tilt. dus het is vreemd dat jij jouw trekker omhoog kan krikken dit zou alleen maar moge kunnen als de hef in de hoogste positie staat. als de hef niet wil.zakken zit er inwendig in het ventielenblok (bovenop misschien ooit afgebroken dat hij niet zichtbaar is) een kraantje die er voor zorgt dat de olie niet wegkan dus de hef niet kan zakken. is deze niet perongeluk bediend? heb je wel goed gekeken of de olie kanalen van het nieuwe ventiel overeen kwamen met het ventiel wat er voor zit en de eind deksel? ik heb namelijk zelf ook een ventiel bijgebouwt en kwam er toen achter dat er 2 verschillende zijn. en dan kunne er oliekanalen afgesloten worde waardoor je ook vreemde verschijnselen krijgt.
fendt612s
@MR T ik zie bij jouw foto's dat je de hefdeksel van de trekker af hebt gehad.
staat de hefcilinder niet perongeluk in de hoogste stand en heb jij de hefarmen en de hefhulpcilinders in de laagste stand gemonteerd? dit zou kunne. verklaren waarom je de trekker op kan krikken onder de heflatten.
Arrie94
@fendt612s Goeie haha
fendt612s
@Arrie94 zo zou het kleinste foutje grote gevolgen kunnen hebben
fendt612s
@MR T het kan misschien ook nog zijn dat met het monteren de hefas uit de cilinder gevallen is en nu onder de cilinder zit en daarom niet kan bewegen
Arrie94
Quote @fendt612s:
het kan misschien ook nog zijn dat met het monteren de hefas uit de cilinder gevallen is en nu onder de cilinder zit en daarom niet kan bewegen

Had ik ook aan zitten denken, maar is vrijwel onmogelijk dat die eruit valt.
fendt612s
@Arrie94 dat klopt maar ik heb bij een favoriet 3 de hefdeksel ooit gereviseerd het is me toen op 1 of andere manier ook gelukt om hem er uit te krijgen( vraag me niet hoe 😛 ) maar indd lijkt me dit ook niet het probleem
MR T
Hefarmen zaten verkeerd,een misverstand van mijn vriend.Zo zie je maar hoe vlug een fout gemaakt wordt.
bedankt voor de vele reactie's
fendt612s
@MR T fijn dat het probleem opgelost is en nog goedkoop ook!! succes met de fendt
MR T
@fendt612s ja inderdaad, bedankt
Arrie94
@MR T De voorloop in de tussentijd al getest of deze juist is met de nieuwe bak ertussen?
Wimsumar
Beste MrT:
Quote @MR T:
hefarmen zaten verkeerd,een misverstand

Nu ben ik erg benieuwd wat daarbij verkeerd is gegaan. Graag nader omschrijven.
Arrie94
@Wimsumar Ik neem aan dat de hefmechanisme in de hoogste positie zat, toen zijn de hefarmen in de laagste positie (2 hulpcilinders ingeschoven) gemonteerd. Dus de hef kon niet omhoog omdat hij binnenin al tegen de blokkering aan zat en niet naar beneden omdat de hulpcilinders ingeschoven waren. Denk ik althans.
MR T
@Wimsumar Het is inderdaad zoals Arrie94 omschrijft.Ik weet het, het is stom,maar ja,slimme fouten zijn er niet denk ik.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1