Fordson Major - achterste krukas olieafdichting vervangen ivm olie lekkage

Zijn er nog mensen welke een oude priceas /hulpstuk hebben om de beide koppelingplaten te centreren zodat ik de beide helften van de tractor weer makkelijk in elkaar kan schuiven als ik de priceas en de achterste krukas keerring wil gaan vv.
ivm olie lekkage onder uit het koppelingshuis
monster 2012

Reacties

RPCounty
Waarom ben je dat nodig? Als je een dubbele drukgroep hebt pak je hem als 1 unit er af. Na de montage van het vliegwiel zet je alles er gewoon weer op. En het zit weer net zo gecentreerd als het was. Bij een enkele drukgroep kun je wel iets gebruiken. Maar dat wil vaak heel makkelijk
RPCounty
En controleer meteen maar de priseaskeerringen. Daar ben je nu dicht bij.
monster 2012
Oke RPCounty,ik heb het nog niet los maar ik dacht dat het allemaal los kwam te liggen als ik de drukgroep los ging halen van het vliegwiel en ik begrijp dat de afdichting een soort koord is ipv.een keerring?
zoja moet je dit dan op een speciale manier vervangen???
ford-major
Ik heb nog een oude price as die ik zelf ook vaak als hulpstuk gebruik.
Wimsumar
Beste Monster 2012:
Quote @monster 2012:
op een speciale manier vervangen???

Documentatie:

lutje-ford.nl/werkplaatshandboeken/
RPCounty
@monster 2012 je moet eerst de bovenste helft doen. Daarna trekker aan mekaar en de carterpan er onder vandaan om de onderste helft te doen. Kijk sowieso eerst naar de priseaskeerringen!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!