Illustratie van:

Ringetjes brandstoffilter IHC633

Hallo allemaal,

Omdat mijn vaders International 633 af en toe wat lucht aanzuigt langs het brandstoffilter weet ik niet of de goede ringetjes erop zitten. Helaas ontbreekt juist deze pagina in het onderdelenboek, wel een exploded-view maar geen onderdelenlijst.
Op bladzijde 216 van het onderdelenboek staat de exploded view, het gaat om ringetje nummer 12 en 14. Zouden dit rubberen of koperen ringetjes moeten zijn? En weet iemand misschien nummers/afmetingen? Ik vrees dat een van de ringetjes niet goed afsluit waardoor hij hierlangs lucht aanzuigt (belletjes in het filter) en de tractor vermogen verliest...

Deel dit topic

Reacties

mestyle
Hoogstwaarschijnlijk gewoon koper ringen. gewoon even los halen en mee naar een mechanisatie gaan kan je zo een nieuwe halen. en anders even uitgloeien werkt vaak ook wel maar of je er voor het geld van zon ringetje het werk van wil hebben
Wimsumar
Beste Tonn: Ik vermoed dat het bezinksel-/kijkglas afgedicht wordt met een kunststof of een geperst papieren ring. Het ringetje van het condenswateraftapschroefje zou van koper kunnen zijn alhoewel ik kunststof of geperstpapier ook niet uitsluit.

P.S.: Vermoedelijk zit het filtertje op het tankkraantje ook erg dicht met vuil. Anders kan er normaal gesproken door de brandstofpomp niet zo veel vacuum worden getrokken dat het brandstoffilter luchtbelletjes in laat.
(Als het fenomeen van de luchtbelletjes na enige tijd werken met de trekker optreedt, dan zou de tankdopontluchting ook verstopt met vuil kunnen zitten waardoor de tank vacuum trekt).
Staat dat onderdelenboek op internet ? Of heb je een foto ?
Wimsumar
Beste Case956Powerzzzzzzzz:
Quote @case956powerrzzzzz:
Staat dat onderdelenboek op internet

Ja, hier op T.F.: 😉

drive.google.com/file/d/…

N.B.: Pdf blz 236 = boekbladzijde 216
@Wimsumar
Bedankt, ideaal dat het online staat 😉
De ringetjes 8 en 12 zijn van rubber, die worden net als de grote ringen (9) mee geleverd als je brandstoffilters koopt. Heb je die onlangs vervangen ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4