Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - Schoonmaken van hydraulicfilter

Omdat ik niet helemaal tevreden ben over de hydraulicwerking van mijn mf135 is mij geadviseerd om als eerste de hydraulicfilter schoon te maken. Moet ik dan de hefdeksel verwijderen om hier bij te kunnen of kun je aan de zijkant ( bij de pijlstok) hier bijkomen? Wie kan mij vertellen wat de werkwijze is? Ik hoor graag
Met vriendelijke groet,
Jan van Raaij

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste JanvR: Waaruit bestaat je ontevredenheid?
Pomp(klop)geluiden, schokkende werking, hoogte niet vasthouden, ondoorgrondelijke bediening zijn normaal bij een M.F. met dit hefsysteem.

Het olie-aanzuigfilter is, afhankelijk van het bouwjaar, (laatste serienummers) via de onderkant (driehoekig deksletje) of, oudste bouwjaren: via het "aftakahendeldekseltje".

Aanuigfilter onderkant: annatefka.nl/mf_instr_boek/200_500_serie/…

Zie ook pdf blz nr. vanaf 64 en 102 (nr91).

annatefka.nl/mf_ond_boek/trekkers/…

Het 100-serie hefsysteem uitgebreide uitleg:
(Klik op een "tumbnail"-afbeelding en vervolgens "volgende/vorige" in linker-/rechterbovenhoek)

annatefka.nl/mf_techniek/mf_hef_00.htm/
Via het dekseltje waar de aftakasinschakeling op zit kom je er niet bij. Je moet het dekseltje aan de rechterkant waar de daalsnelheidsregeling op zit er even af draaien. Dan via dit luikje het rolletje wat tussen 2 stangen zit, van de hefregeling er tussenuit pakken. Dit moet je doen voordat je het hefdeksel eraf pakt, anders trek je dit rolletje kapot. Nu kun je het hefdeksel eraf pakken. Het filter staat bij de oudere moddelen op de hefpomp. Even goed uitwassen in dieselolie.
Wimsumar
Beste MaartenMandemaker:
Quote @MaartenMandemaker:
het hefdeksel eraf pakken.

Het is lang geleden, het was een crime te doen, maar het hefdeksel hoeft er niet af.

Mijn fotografisch geheugen krijgt bevestiging:

[url]flickr.com/photos/mark-garrett/…]

Youtube filmpje "Hydrauliekfilter M.F.-135:

[url]
[/url]

Nog een Youtubefilmpje waarin een zeer grofgebekte (immers, je verstaat er geen klap van wat ie zegt 😉 ) Noor uitlegt waar het filter zit:

The incredible Dr. Po,.... ehhhhh,.... M.F.-135:

[url]
[/url]

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
28