Illustratie van:

Fiat 211R - Start niet meer...

Hallo allemaal,

ik heb ook een Fiat 211r Motorisch helemaal opnieuw opgebouwd.
Alles nagekeken en op tijd gezet, ontlucht en toen starten...
Maar helaas niks... Wij hebben hem toen met de compressor ontlucht, dit ging goed want er kwamen nergens meer luchtbellen uit.
Maar nu is mij verteld dat wat je ook probeert je hem niet kunt ontluchten zonder de handpomp te gebruiken?? die als je op de trekker zit links voor bij de motor zit, alleen daar zit bij mij geen rubber meer aan.... ook gaat er wel Diesel in de brandstofpomp... maar komt er niet meer uit bij de koperleidingen of alleen bij cil 1 maar druppel zonder druk erachter....

Dus nu is mijn vraag is er iemand hier die ervaring heeft met de brandstofpomp van de 211???

Groetjes Menno

Deel dit topic

Reacties

Jarno1h
Eén verstuiverleiding los draaien bij de verstuiver en dan door starten tot daar brandstof uit komt en dan er weer op draaien werkt ook niet?
Wimsumar
Beste Menneo-Fiatagri:
Quote:
alleen daar zit bij mij geen rubber meer aan....

Je bedoelt dat er geen pompmembraan in het opvoerpompje zit? :?
Zonder goed functionerend opvoerpompje is er ook geen voeding van de brandstofpomp, en dus geen brandstofinspuiting mogelijk.

In onderstaande link het instructieboekje van een FIAT-411 (211 niet gevonden) met op pdf blz nr. 14 de ontluchtingsprocedure. Wellicht hetzelfde bij een 211.
Niet heel spannend: 2 ontluchtschroefjes op het filter en 1 op de brandstofpomp. Met een goed handpompje en eventueel aanvullend nog de verstuiverleidingen (boven) iets losdraaien om brandstof "door te starten" is ontluchten goed te doen.

[url]tracteurs-someca.fr/docs/411r.pdf[/…]
fiatfan
Als je het opvoerpompje niet vernieuwd hebt zou ik daar eerst eens mee beginnen. kost bijna niks en dat ik vaak het euvel
fiatteam
Bij de opvoerpomp de bout losdraaien die vanaf de tank komt, daar zit een klein voor filtertje in de bout gedraait, deze voorzichtig eruit schroeven en schoonmaken. Vervolgens oppompen en verstuiver leiding losdraaien. Dan starten met de kleppenlichter omhoog zodat het starten makkelijk gaat.

Kleppenlichter kun je vinden aan de accu kant van het motorblok aan het kleppendeksel, als het goed is zit deze met een stangetje naar beneden.

Bij gebrek aan fiat 211r boek, kun je ook het fiat 215 boekje gebruiken:
tracteurs-someca.fr/docs/215_pieces.pdf/

Motorisch zijn ze gelijk.
Menno-Fiatagri
De handleiding heb ik, nee er zit geen membraan meer in.
Ik zal van de week even een nieuwe bestellen.

Bedankt voor jullie snelle reactie!

Groetjes!

PS ik hou jullie op de hoogte 😉
Polderjong
De opvoerpomp van de 211/215 is een plunjerpomp, daar zit geen membraan in, klepjes van deze pompen kunnen soms blijven hangen, ook wil de bedieningsplunjer bij langdurige stilstand wel eens blijven hangen in de uiterste stand, ook dan heeft hij geen opbrengst, het handpompje boven op is soms ook versleten, ook dan wordt het moeilijk om hem goed te ontluchten, deze handpompjes zijn nog nieuw te krijgen bij de NH dealers. Hoofdstuk A2.25 van het door Fiat team opgestuurde manual geeft in detail een idee hoe de opvoerpomp eruit hoort te zien.
Menno-Fiatagri
Polderjong, over welke plunjers hebben wij het dan? want hij staat al 3.5 jaar stil... en misschien bij dat peilstokje op de pomp wat diesel erin gooien? misschien dat er dan een of ander klepje loskomt???
Menno-Fiatagri
Nou... Waarschijnlijk IS het probleem gevonden ik heb een nieuw opvoerpompje maar Helaas de trekker doet niks ook niet op startpiloot.... Dus nu zijn het de kleppen die niet op tijd staan 😕

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 211R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
8