Ervaring met parallelrijhulp app

Er is een ' gps paralellfahrhilfe app'
beschikbaar voor Android telefoon. Iemand ervaring hiermee? Of eventueel een altermatief?brand maar los. Groeten fendt freak

Deel dit topic

Reacties

mike_v
Zal wel werken, maar de nauwkeurigheid zal zowat gelijk zijn met op het oog parallel rijden lijkt me 😉
fendt-vario
Idd kan niet veel bijzonders zijn.
walker1
Gps op een smartphone is meestal niet veel nauwkeuriger dan een meter of 5. Met die app kan het wat nauwkeuriger zijn, maar dan heb je wel continu een internetverbinding en dat is meestal niet gratis.
ares697
Heeft weinig nut denk ik. Heel misschien voor kunstmest strooien een keer, maar dat moet uit jezelf haast wel beter lukken dan met een rechtrijhulp met zo weinig precisie.
fendt-vario
Kun je beter een boompje uitkiezen
thefendtfreak
@ iedereen,het is wel de bedoeling dat je een externe antenne bij aan je telefoon of tablet hangt voor een betere nauwkeurigheid. hier kan je zien hoe het ongeveer werkt, jammer dat er alleen te zien is wat er op het scherm te zien is.
thefendtfreak
Een gelijkaardige app :

vraag is natuurlijk wat zo'n app + antenne kost. maw of je dan al zoveel geld kwijt bent als een "echte installatie"
walker1
Als zo'n app echt werkt dan zijn al die dure systemen zoals Trimble overbodig zijn. Om echter met een Trimble nauwkeurig te kunnen werken heb je een abonnement nodig. Behalve de satellieten ontvangt de Trimble ook een internet signaal en een radio signaal. Vervolgens worden daar allerlei correcties mee berekend om tot het goede nauwkeurige signaal te komen. Het is dure en complexe apparatuur, ik geloof niet dat zomaar met een app geëvenaard kan worden.
walker1
Net die filmpjes gezien, het zal met die gps antenne (die witte bol) ongetwijfeld nauwkeuriger werken dan alleen de tablet/smartphone, maar je ontvangt nog steeds geen radiosignaal waar de correcties mee berekend worden.
thefendtfreak
@walker1 beter in 1 keer te goei investeren dan geld weg gooien aan een app dan......
jehan
Ben benieuwd of zon app hier in de buurt ook werkt .zijn hier kleine gebieden waar je niet een fatsoenlijk kunt bellen laat staan zon systeem als hier
jammermaarhelaas
Allicht moet je voor deze app betalen, of zelfs een abonnement afsluiten?

Dan kun je misschien beter gaan voor een parallelrijhulp die met GPS werkt en het EGNOS signaal gebruikt om tot 30cm nauwkeurigheid te komen. EGNOS is een Europees systeem, en net als GPS is het gebruik ervan gratis.

Voor € 750,- kun je vaak al wel iets gebruikts vinden, en voor het dubbele koop je tegenwoordig al een nieuwe Trimble EZ-Guide 250. Deze laatste is het instapmodel van volwassen apparaten, en je kunt er dan bijvoorbeeld ook een stuurautomaat op aansluiten.
Wil je gewoon een parallel spoor aangewezen krijgen, dan is een Teejet cl 220 of een Claas CoPilot S-Lite ook een optie. De Teejet Matrix 430 heeft al een lcd aanraakscherm, en de mogelijkheid voor een ontvanger-offset.
dombras
Wij hebben de Claas variant nog werkt prima met bijv kunstmeststrooien. Is een erg simpel systeem maar wel goed. Alleen sinds we de uitgebreide gps hebben gebruiken we het Eigelijk nooit meer
Zeemees
@thefendtfreak

Dat systeem van het tweede filmpje is al duur zat, €1249 incl. de antenne (App alleen kost ook al €249...) efarmernavi.com/

GPS van een smartphone is inderdaad maar nauwkeurig tot op een paar meter geloof ik.
thefendtfreak
@Zeemees ja dan is het voordeel helemaal weg natuurlijk.

dank voor je reactie!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
11