Voorlader overzetten

Hallo,

Is een mailleux mx'80 voorlader makkelijk over te bouwen van een fendt farmer 306 ls van '87 naar een farmer 309 lsa van dezelfde leeftijd?
Of naar een nieuwere 309 lsa of 307 lsa (met de nieuwere motorkap)
Is het een kwestie van de boel losmaken en op de andere trekken weer vastdraaien en aankoppelen of moet alles vermaakt worden/ nieuwe delen worden gemaakt/gekocht?

Graag hoor ik van jullie

Deel dit topic

Reacties

marco steyr
Een 306 is ook een viercilinder vgm dus kan je in principe alles zo over zetten
Wimsumar
Beste Fendt6inlijn: Binnen de typen van dezelfde Farmer LS-serie moet dat vlot kunnen.
Naar de serie met "nieuwere motorkap" (en Deutz motor? ) weet ik niet (ook heeft de 307 een 3-cylinder en zal ombouw extra aanpassing vragen).

Informeer bij:

v-t-m.nl/
Fendt926Driver
Van een 306 naar 309 past allemaal maar kijk even of de turbo ook ergens langs kan. mailleux heeft bomen langs de motorkap en er is iets een uitsparing voor de turbo bij een 309.

als de nieuwe motorkap 309 de voorbok hetzelfde heeft dus de gewichtenhouder moet het passen, op een 307 past het niet want dat is een 3 cylinder
Fendt6inlijn
Zo'n 309, zal ie daar aan passen?
Fendt6inlijn
@Fendt926Driver Ik heb vandaag even gekeken, en er zit (als je van voren kijkt) recht, ongeveer onder het handvat van de moterkap een aankoppeldeel van de voorlader. Dit is volgensmij precies waar de turbo zit bij een 309.(toch?) Is dit een makkelijk op te lossen probleem?
Fendt926Driver
Quote @Fendt6inlijn:
, ongeveer onder het handvat van de moterkap een aankoppeldeel van de voorlader. Dit is volgensmij precies waar de turbo zit bij een 309.(toch?) Is dit een makkelijk op te lossen probleem?
ga er vanuit da het toch wel gaat passen. Voorlader fabrikanten maken meestal maar een model consolen voor een serie trekkers en niet aparte voor met en zonder turbo. Maar meten doet weten. Als je de console van de linkerkant eraf haalt is 5 bouten losdraaien en je kunt het zo passen......
FendtPower2002
Je kunt ook nieuwe aanbouwdelen kopen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1