Illustratie van:

John Deere 6100 - vergrendeling stuur

Heeft iemand een technische tekening van het verstelbaar stuur van een JD 6100, de hendel om het stuur vast te zetten is defect.

Deel dit topic

Reacties

jaap-paulusma
Misschien kan je hier wat mee:
jdpc.deere.com/jdpc/servlet/…
GerbertXL
Is die hendel echt duidelijk kapot of blijft de stuurkolom gewoon niet meer op hoogte?
JD1640
@GerbertXL
stuur gaat naar voor en naar achteren, maar kan deze niet meer vastzetten.
JD1640
@jaap-paulusma
het is even zoeken en zeker als je Engels niet zo goed is.
GerbertXL
10 tegen 1 dat de gasveer lek is, dat word een nieuwe, ruim 100 euro.
Het is wel een lastig kreng om te vervangen als je het nog nooit gedaan hebt. Tip: koop geen imitatie gasveer. Heb ik eens gedaan en toen kon ik na een jaar weer opnieuw beginnen.
JD1640
@GerbertXL
bedankt voor de tip
john deere 7810
@JD1640

zoals gerbert ook al aangeeft heb je de gasveer kapot 😉 als je het kunstje kent is het een kwartiertje werk.
johndeerefiat


Zo moet het. Ik heb het zelf al 3 keer gedaan. De gasveer zit vast met aan asje en pennetje.
MartenH
Hallo, ik heb hetzelfde probleem met mijn 6400. Nu wil ik de cillinder ook vervangen, maar krijg het onderste pennetje niet uit de cilinder. Kun je deze er gewoon uit slaan of zit deze geborgd? Gr marten
GerbertXL
@MartenH die zit gewoon gruwelijk klem. Het handigste is een stevige lijmklem en dan op de plek van de pen er een moertje oid tussen leggen die kleiner is als de pen.
johndeerefiat
@MartenH Zit een borging op. Mooiste is er uit slaan met een dreveltje, en dat iemand anders aan de andere kant tegenhoudt om goed de slag tegen te houden. En goed kruipolie er op.
+1
mdoornekamp
@MartenH vaak zit 1 van de stripjes met gat wat schuin. Dan gaat pennetje klemmen
+2
JCfendt307lsa
@MartenH makkelijkst is om het pinnetje eruit te tikken met een klein luchthamertje. dan doe je met 1 hand het luchthamertje en met de andere hand kun je dan met een waterpomptang de stripjes tegenhouden. dan is het pinnetje er zo uit. als je met een hamer en drevel begint te slaan sla je de stripjes krom. je kunt het ook met zn tweeen doen, dan tikt de ene voorzichtig met de hamer en drevel, en de andere houd de strippen op zn plek.
MartenH
Allen bedankt voor de reacties!! even goed in de kruipolie en en grote lijmklem was de oplossing. nu een nieuwe gasveer bestellen en maar weer monteren...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!