Illustratie van:

PZ CM 186 - Draaiende glijschotels

Hallo allen.
Ik ben bezig met opknappen van een PZ 186 gezien de glijschotels dergelijk doorgeroest waren dat dr al eentje achterbleef in t veld. Nu heb ik ze er al af en nieuwen zijn besteld, maar ik merk op dat de schotels ook vrij kunnen draaien. Nu heb ik wel tekeningen en alles maar daar kan ik nog niet echt uit zien of t zou kunnen of dat er iets stuk is.
Mogen de glijschotels dus vrij draaien of niet?
Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

armpie
De glijschotels moeten vrij kunnen draaien.
Hielke_Deere
Niks aan de hand schotels horen te draaien
Krissie
Ah, mooi. Hoef ik de bovenkant in ieder geval niet los te halen. Alleen irritant met bouten eruit draaien dat die as meedraait, maar ja, met een touw krijg je hem wel vast
Wimsumar
Beste Krissie: Je zult merken dat de glijschotels vrij zwaar draaien.Dit komt door een ingebouwd remsysteem.Als de maaier normaal op de grond staat schuift de as waaraan de glijschotel zit iets omhoog en duwt het remsysteem (zit boven in de maaihoogteverstellingskop) los. Het remsysteem moet voorkomen dat bij draaiende maaier de glijschotel mee gaat draaien als de maaier opgeheven wordt. (Meedraaiende glijschotels zorgen voor grote onbalans).

Zie pdfpagina 48 t/m 50:

kvgportal.com/W_global/Media/…
Krissie
@Wimsumar
Vandaar dus dat die bussen dus remkop en remvoet genoemd worden, ze draaien ook inderdaad vrij stug ja. Dankjewel voor je heldere uitleg, nu snap ik t gehele systeem dat daarin verwerkt zit, ze waren toch best vernuftig vroeger.
Wimsumar
Beste Krissie:
Quote @Krissie:
remkop en remvoet

Als je de nieuwe glijschotels gemonteerd hebt kun je handmatig de glijschotel naar de maaitrommel bijeen knijpen. Dan merk je wel dat de glijschotel lichter draait.
Krissie
@Wimsumar
Dat is dan de hoogte/diepte regeling, of niet? Die moet ik ook nog lostikken, beetje vatbaar voor roest
Wimsumar
Beste Krissie:
Quote @Krissie:
hoogte/diepte regeling, of niet?

Nee, dat bedoelde ik niet. Je hebt gezien dat de glijschotelrem wordt geactiveerd door een drukveer. Je gaf zelf al aan gemerkt te hebben dat de glijschotels vrij stug rond zijn te draaien. Als je ze handmatig met de maaitrommel samenknijpt zul je merken dat ze lichter draaibaar zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 186 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1