Illustratie van:

Someca 20 D - vordering restauratie, onderdelen gezocht

De restauratie van mijn Franse Someca SOM20D vordert, langzaam, maar wel zeker. De hefinrichting is compleet en werkend, ik heb gisteren een goeie brandstoffilterkop kunnen scoren bij een TF-lid en al met al rijdt de trekker nu eigenlijk prima. Paar punten die ik nog wel moet doen zijn wat spuitwerk en het vervangen van de brandstofleidingen door origineel ogende stalen leidingen met banjobouten enzo.. Ik zoek nog wel een paar onderdelen, of eigenlijk accessoires: ik wil graag een voetgaspedaal hebben en dat zit op de FIAT 211r vaak wel. Ook zoek ik een achterlicht en een zwaailat. Heeft iemand een idee trouwens waar ik achterbanden 9.0/9.5-24 kan krijgen voor een nette prijs?

Het belangrijkste onderdeel is de uitlaatdemper. Iemand een idee waar ik die kan vinden??

O, hier (een wat ouder) filmpje:

Deel dit topic

Reacties

fiatfan
Mss via Wout van 't Blik van de fiat tractor club?
9600power
Heb nog een set gebruikte banden staan van die maat origineel fiat 211R als je interesse heb
fiatteam
Zijn moeilijke onderdelen om te vinden, je zou toevallig tegen een sloper aan moeten lopen om deze onderdelen te kunnen krijgen.
someca77
Ik zou eigenlijk graag nieuwe banden kopen. Waar zou ik dat het beste kunnen doen? En ja, een sloper vinden waar ik het voetgas af zou kunnen halen zou mooi zijn.. maar bij wie hé..
fiatfan
Een fiat 250 is eigenlijk bijna hetzelfde als een 211. alleen deze heeft treeplanken. ik heb nog wel een voetgas (zit vast onder aan de treeplank) van een 350 liggen, en die is weer hetzelfde als mijn 250..
someca77
Bij een 350 zit de handgashandel op het dashboard toch? en bij de 250 naast het stuur, beneden?
Wimsumar
Beste Someca77:
Quote @someca77:
nieuwe banden

Ter informatie:

trekkerbandenmarkt.nl/search/…+
fiatfan
@someca77 ik zal van de week wel even kijken. de voetgaspedalen zijn beide hetzelfde, dat weet ik zeker. hoe de verbinding naar de handgas is moet ik even kijken
fiatfan
@Wimsumar ik zou hem wel radiaalbanden adviseren...
Wimsumar
Beste FiatFan:
Quote @fiatfan:
radiaalbanden adviseren

Liever niet. Die zijn € 100,- per stuk duurder en komt de originaliteit van een 50 à 60 jaar oude trekker ook niet ten goede.
fiatfan
@Wimsumar dat klopt. het ligt eraan wat je met de trekker van plan bent..
fiatfan
@someca77 het mooiste is gebruikte pirelli's...
9,5r24
fiatfan
tweedehands.nl/landbouw-tuinbouw/akkerbouw/… deze horen erop. hier heb je er alvast een...
someca77
@fiatfan Die gebruikte pirelli is nog slechter dan wat er nu op zit 😄 Ik ga wel ff kijken voor nieuwe. Maar ik denk dat ik de trekker naar Nederland ga halen zodat ik er een paar maanden aan kan doorwerken.
someca77
@fiatfan ok, dat is top!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Someca 20 D ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2