MMBS informatie

Hallo,
wie heeft er voor mij meer info over mmbs, bijv. voor hoelang het nog gaat duren dat je er in mag rijden en hoe het zit met verzekering enzo. verder info mag ook. Heb oude topics ook al bekeken maar is natuurlijk niet meer bij de tijd. aangezien ik straks een eind moet rijden voor school, of is het dan handiger als ik voor een 45km auto ga? Bij voorbaat dank.

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Waarom niet op je 16,5 gelijk autorijbewijs tjappen? Dan kun je ook 45 km toch?
deutzfan2000
@valmet6400power mag je dan op je 16.5 in zon brommobiel met zon autorijbewijs?
Oldtimer-fan
Je mag vanaf je 16,5de beginnen met lessen voor het B-rijbewijs(auto) en vanaf je 17e examem doen. Zodra je je B-rijbewijs hebt, mag je met een 45km bakkie rijden. Want je krijgt AM (brommer) er automatisch bij als t goed is. En zo'n 45km ding valt onder brommer.
deutzfan2000
@Oldtimer-fan ja, zo ja dat kan natuurlijk ook..
GD tuning Garyp
Wil je ook informatie over de mensen die erin rijden? Dit zijn veelal simpele zielen die absoluut niet kunnen rijden. Mijn advies: koop een brommer. Veel meer plezier van en het komt minder gay over.
Oldtimer-fan
@GD tuning Garyp

Haha dat klopt. En niks is irritanter dan zo'n invalidenkarretje wat met 45km/h voor je uit tukkert op de weg.
En een scooter is veel wendbaarder. Je komt makkelijker door t verkeer.
Snaky Bill
Koop een Unimog 406 en scheur er mee naar school wel effe kijken of er een hefinrichting op zit.en zet paar melkbussen in je bakkie. die zijn nog wel te vinden je gaat de kalveren voeren, vul je met witte waterverf , ( wordt ook niet zuur), als je gecontroleerd wordt.

,
lukasbelarus
Ik had een nissan patrol als t5 om te hobbye en deze kreeg ik al niet fatsoenlijk verzekerd.. zal er niet aan beginnen en gewoon een brommer of een originele brommobiel kopen
deutzfan2000
@Oldtimer-fan nog even een vraag als je op die leeftijd je rijbewijs gaat doen. Als je dat rijbewijs hebt gehaald op die leeftijd komt er dan ook een T rijbewijs bij op?
Oldtimer-fan
@deutzfan2000

Nee helaas.
Als je vóór 1 Juli 2015 je B-rijbewijs hebt gehaald, krijg je het T-rijbewijs er gratis bij bij verlenging van het rijbewijs. Maakt niet uit of je voorheen het trekker certificaat hebt gehad of niet.
Als je C-rijbewijs(vrachtwagen) hebt of gaat halen krijg je T automatisch erbij.

Maar jammer voor iedereen die na 1 Juli 2015 hun B-rijbewijs heeft gehaald of gaat halen. En geen trekker certificaat heeft. Het T-rijbewijs krijg je er niet meer bij. Dat zul je dan apart nog moeten halen. (lessen, examen doen)

Als je wel het trekker certificaat al had, kun je dat vóór 1 Juli 2016 laten omzetten naar het T-rijbewijs.
Landini 6500
Met een B rijbewijs mag toch ook tractor rijden ?
deutzfan2000
@Oldtimer-fan oke, bedankt. was al wel van plan t rijbewijs te doen, maar ik dacht ik kan ook wachten op het b rijbewijs maar dat kan niet dus. bedankt
Oldtimer-fan
@Landini 6500

Als je het B rijbewijs voor 1 juli 2015 hebt gehaald wel ja

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5