Illustratie van:

Ford 2000 - wiellagers vooraan vervangen

Hallo forummers, heb recent gemerkt dat er wat speling zit op het wiel linksvoor. Als ik de trekker opkrik en het wiel met de hand ronddraai, draait het ook erg stroef.

Is het goed te doen als leek om de lagers te vervangen? Ik heb bvb géén pers ofzo om de nieuwe te plaatsen. En staat er ergens beschreven hoe ik best te werk ga? Het gaat dus om een Ford 2000 36pk van 11/1970. Alvast dank!

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Zit er geen stuurspeling op? Haal eerst het kapje op de naaf er af. Dan kan je de kroonmoer ook zien zitten Splitpennetje eruit halen moer losdraaien en als het goed is kan je dan de lagers inspecteren.
opelfreak
Ga ik eens doen, dank. Stuurspeling zit er niet op, is al nagekeken.
twand2505
Kun je de lagers niet afstellen zijn stelbare conische lagers, ik zou eerst dat proberen voordat je alles gaat vervangen je haalt het dopje eraf dan zit daar een grote moer achter met een splitpen deze haal je eruit dan draai je de moer aan totdat je het wiel niet meer kan draaien dan draai je de moer steeds ietsje terug tot het wiel weer kan draaien dan borg je de moer weer en geef je een klap op de naaf zodat de lagers zich kunne zetten nu heb je de wiel lagers gesteld mocht dit niet willen en er zit nog steeds veel speling op zou ik de lagers vervangen
jammermaarhelaas
Wanneer de lagers niet meer op te stellen zijn omdat ze te versleten zijn, dan kun je de kroonmoer er af draaien, daarna kun je de wielnaaf van de as halen.
Wanneer je het vet eruit hebt, zie je de lagerschalen wel zitten. Deze kun je er met een drijver of iets dergelijks uit tikken. Als je de zittingen schoon hebt kun je er ook zo weer nieuwe in zetten, wanneer je deze er voorzichtig, kruislings in tikt, dan hoef je niet hard te slaan en blijft alles goed en heel. Voor de lagerschalen om de as geldt hetzelfde.

Kijk bij vervangen van de lagers ook meteen even naar de staat van de vetkeerring op de as, deze kun je zo nodig dan meteen vervangen.

Succes.
Wimsumar
Beste OpelFreak:
Quote @opelfreak:
zit er niet op

Wat er niet op zit, kan ook n iet kapot gaan. 😉

Wat er wel op zit:

Is dat easy, of is dat makkelijk:

kramp.com/shop-nl/nl/…
opelfreak
Ok bedankt voor alle tips jongens, ik hou jullie op de hoogte!
opelfreak
Bedankt voor alle tips, gisteren de lagers gewoon opnieuw gesteld en alles is weer ok. Bespaard me weer een kost. Heb nog een ander vraagje, maar daar open ik wel een topic voor.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!