Inter 633-sa versnellingsbak

Hallo,

Was me een beetje aan het verdiepen in de agriomatic bak van de inters. Ik heb nu dus ergens gelezen dat het gieren in de bak niet goed is... Maar toen ging ik me druk maken over mijn eigen 633. Bij lage touren hoor je na genoeg niks het is meer in zijn 4 met vol gas (top snelheid, +- 30 kmpu) hoor je hem een beetje gonzen is dat iets om me druk over te maken?

Deel dit topic

Reacties

Denk dat je het "janken" op volle snelheid bedoelt. 😉
Kan normaal geen kwaad, hebben bijna al die oudere versnellingsbakken last van.
Inter633-SA
Oke, ja dat bedoel ik 😛 . Bedankt voor het antwoord!
wezel844-s
Gieren van een transmissie komt door de vertanding die gebruikt word dit is of rechte vertanding of constantmesch (schuine vertanding)gieren van een transmissie is normaal vooral bij een hoog toerental van de transmissie dus in een hogere versnelling ook de olie kwaliteit temperatuur eb belasting hebben invloed op het gieren want dikke olie dempt meer geluid als dunne olie het zagen of knarsen van een transmissie is niet goed maar gieren is bijna altijd normaal

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0