Illustratie van:

Renault 103.12 TX - problemen remslangen

Hallo tractor fan leden.

de linker-rem van trekker liep aan en bleef aanlopen ook als ik de rem weer los liet, ik heb de remmen los gehaald de cilinders opgeschuurd en weer in elkaar gezet. de remmen zijn nu weer goed maar hij bleef nog steeds aanlopen. ik heb de trekker opgekrikt aan de linkerkant. nadat ik de rem in heb getrapt kon ik het wiel niet draaien. draaide ik het ontluchting boutje los en was de druk er af kon ik hem wel weer draaien. dus de olie achter de remcilinders kon niet weg. heb ik weer op de rem getrapt en ben ik de remleiding gaan volgen. voor de remslang heb ik hem los gedraaid en kon de oliedruk er weer af en ik kon het wiel weer draaien. toen heb ik na de remslang hem losgedraaid maar daar stond geen druk meer op. hierna kon ik het wiel niet meer draaien, het zat hem dus in de remslang die waarschijnlijk dicht is gaan zitten. ik heb hem proberen door te blazen maar dit wou niet lukken. ik heb een andere oude remslang er aan gezet die wel los was. deze was wel goed. ik heb de trekker 2 weken gebruikt en heb nu het zelfde probleem weer. de rechter kant functioneert prima! de linkerkant niet. ik zet er nu voor de zekerheid nieuwe remslangen aan. weet iemand hoe het kan komen hoe de remslang dicht kan zitten?

groetjes thomas

Deel dit topic

Reacties

basia
Ik weet dat het vaker voorkomt (cq kan voorkomen ) heb het ook wel meegemaakt bij auto.s .

Hoe het kan , weet ik eigenlijk ook niet ; waarschijnlijk gaan ze dicht zitten dooor inwendige breukjes in combinatie met leeftijd ( komt meest voor bij oude slangen )
In principe "zwellen" ze dicht zeg maar .
thomas-renault
@basia jaa klopt, het is ook niet het eerste waar ik aan denk als de rem blijft hangen...
basia
@thomas-renault

Bij een auto ontdek je het gauw op de remmen testbank ; een wiel reageert eerst niet bij remmen ; trap je verder door dan komt ie wel bij en met rem loslaten blijft het wiel met die "dichte" slang op de rem staan .

En dan wist je genoeg ; remslang vernieuwen ( en uit voorzorg uiteraard allebei )
thomas-renault
@basia jaa ik zet er nu ook uit voorzorg bijde kanten nieuwe aan. maar vind het vreemd dat de 2e remslang ook gouw dicht ging (was ook een gebruikte). terwijl de andere kant niks geen last heeft...
basia
@thomas-renault

Ja ; moeilijk iets van te zeggen ; wel raadt ik je aan om het remsysteem te verversen ; dus nieuwe remvloeistof erin en goed "doorspoelen" ( Het gaat om DOT 4 systeem vermoedt ik ?)
thomas-renault
@basia de remvloeistof is al vernieuwd. welk systeem heb ik weinig verstand van...
basia
@thomas-renault

Ik bedoel met DOT 4 remvloeistof ; zoals bij auto.s ook gebruikt word .
Met nieuwe slangen zal het probleem wel opgelost zijn (hopelijk voor jaaaaaaren )
thomas-renault
@basia we gaan het afwachten! bedankt voor je reacties!
atlaspower
@thomas-renault Bij oudere types gaan de rem slangen wel eens dichtzitten onder de cabine, nieuwe slangen eronder en je bent weer voor 25/30 jaar klaar, vaak remt ie plots niet meer, je kan trappen wat je wil maar er gebeurt niks dan heb je dus ook een dichte slang, jij hebt het nu eens omgekeerd 😃 aan de kleur van de dop van de remvloeistof kun je zien wat er in moet,, zwarte dop is DOT 4
Verkeerde remvloeistof en ouderdom van de slangen.
Zoals het hier ook al meer vermeld is.
De tand des tijds.
Geeft niks en hoort er bij bij een trekker van deze leeftijd.
thomas-renault
@atlaspower volgensmij hebben wij een grijze dop op de moterkap boven het rempotje... wat betekekent dit?
atlaspower
@thomas-renault daaronder zit een zwarte 😃
thomas-renault
@atlaspower haha kwam ik vandaag ook achter dat je dat bedoelde!ik heb er vnv andere slang aan gezet hij doey het nu weer goed!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 103.12 TX ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
7