Bandenspanning kipper

Hoeveel bar mag er in mijn kipperbanden vredestein 15.0/70-18 10 ply rating. kan hier niks van vinden op de banden.

Deel dit topic

Reacties

DANOONTJE POWERR
Volgens mij maximaal 4 bar.
Miniplaat
@681s

vredestein.nl/SiteFiles/flippingbook2016/…

Nominale bandenspanning 4.25 bar (zie blz 84), bandendruktabel staat op blz 100 in de link.
jd user
Er staat 10 ply.Dat zijn tien koordlagen geweven.

1 ply volstaat voor 1 bar.Dus theoretisch mag er 10 bar in.
NIET DOEN!!!.

Als je er 4 bar in pompt ,dan heb je goed opgepompte banden,waarmee je met 40 km per uur vollast de weg op kunt zonder klapbanden.
JD3010
In mijn Vredestein boekje staat dat daar max. 3,5 bar in mag. 4 bar voor een 12PR en 5,5bar voor een 16PR.
Miniplaat
@JD3010

Heb jij een ander merk vredestein of een ander type band? Want ik heb toch echt de informatie rechtsreeks uit de Vredestein folder van de website.
JD3010
@Miniplaat Ik heb van Vredestein de catalogus Techinsche gegevens landbouwbanden van 12-1999. In de tabel op de site wordt helemaal niet meer ply genoemd.
Loeideutz
@jd user Nog nooit gehoord dat elke ply staat voor 1 bar. Lijkt mij ook niet erg gezond.
Wimsumar
Beste JD User e.a.:
Quote @jd user:
Er staat 10 ply. Dat zijn tien koordlagen geweven.

Nee, in de topicopening staat 10 ply rating.
Ply rating betekend: "zo sterk als een (diagonaal)band met 10 ply''. De aanduiding P.R. (op een radiaalband) is een vergelijkingscijfer en geeft niet het preciese aantal koordlagen aan.
Beter is te kijken naar de load-index en speed index.

kennisakker.nl/files/Kennisdocument/…

agris.be/nl/mechan/…

@681S:

Hier de gegevens + spannig-/draagvermogentabel van de Vredestein A.W. 15/70-18 met 12 p.r. (de 10 p.r. band staat niet op de Kennisakkersite) :

kennisakker.nl/advies/bandenkeuze/…
681s
Allemaal bedankt voor de reacties/informatie!.
wezel844-s
@jd user 1 ply is 0,5 bar 2 ply is 1 bar dus 10 ply is max 5 bar in de band
JD3010
@wezel844-s Dat klopt niet, het ook afhankelijk van de bandgrootte. Hoe groter de band, hoe lager de max. spanning. Kijk de tabellen maar na.
Miniplaat
@JD3010
Ah oké, dat kan het verschil verklaren, die tabel van de site is 16 jaar nieuwer 😛 waarschijnlijk is de band in die tijd al ontelbaar vaak hoger en breder geworden, ander rubber, etc.
JD3010
@Miniplaat De afmetingen zullen niet veel veranderen bij dezelfde maatvoering. Ply wordt niet meer vermeld, dus ik verwacht dat ze nog 1 soort band maken.
Miniplaat
@JD3010

Ja dat van die ply kan inderdaad zijn. Toch kan de maatvoering ook behoorlijk veranderen hoor! Hebben bij schuitemaker ook van het een op het andere jaar te horen gekregen dat een band van vredestein van 1620mm naar 1655mm diameter ging. Hetzelfde type maar toch best een verschil als je het mij vraagt 😛
jehan
@jd user ze hebben mij altijd gezegd het antal ply door 2 delen en dat is de maximale wat je er aan bar in mag doen ..dus 10 ply is maximaal 5 bar ..
JD3010
@jehan Dan hebben ze je dat niet helemaal juist verteld.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
24