New Holland Boomer - voorlader zelf plaatsen

Halloooo....
Over een paar dagen beslis ik voor een compact tractor. Een jonge 2de hands en wellicht wordt het een New Holland Boomer 35 of een T3030 of misschien een TC35DA.

Ik wil er zelf een frontlader opzetten. Een stoll fc350p of zoiets. Ik wil het zelf doen, alleen al omdat ik zoiets leuk vind en achteraf ook goed het onderhoud ervan kan doen.
Er ontbreekt me wel de specifieke ervaring met frontladers, maar het kan niet moeilijk zijn....

Er zijn genoeg frontladers te koop, ook 2de hands, maar meestal zit er geen frame bij. Dat is wellicht eigen aan het model tractor? Kan dat eenvoudig aangekocht worden? Is dat een beetje standaard of heeft iedere voorlader zo zijn eigen model?

Deel dit topic

Swake

Reacties

walker1
Ja, het frame / aanbouwdelen is per merk en type anders.
Sjon
Als je een Stoll voorlader op een nieuwe NH wil kan je die het beste er af fabriek op laten zetten.
Het is bijna altijd goedkoper als achteraf montage.
Als je het zelf gaat doen word het ook een hele puzzel met de olieleidingen. Om alles goed te laten werken moet de olie van de pomp namelijk eerst naar het voorlader ventiel, dan naar de hefinrichting en daarna naar de achterste hydro ventielen.
En losse 2e hands voorladers moet je bijna gratis krijgen anders snel voorbij lopen.
Swake
Interessante informatie...

Waarom beter geen 2de hands voorlader eigenlijk? Moet ik beschouwen dat die doorgaans helemaal versleten zijn dan?

Kleine 2de hands machines met voorlader zijn er niet zo veel 😞
Fendt926Driver
Misschien is dit iets voor jou?

tractors-and-machinery.nl/item/364698/…
Fendt926Driver
Dit kan ook maar dan moet je al een trekker hebben.

tractors-and-machinery.nl/item/361127/…

weet niet of je nieuw wilt gaan rijden of 2e hands.
let wel op dat er maar weinig 2e hands voorladers zijn voor mini/midi trekkers. de lader is (mestal) universeel de consolen die aan de trekker moeten komen zijn merk specifiek en vaak ook nog type specifiek. dus 99 van de 100 keer nieuw kopen.
de lader hier boven in de link past volgens de advertentie ook op new holland en is van schibaura dat betekend lassen en slijpen om pas te maken en dan nog kun je het altijd merken.
Fendt926Driver
Nog een soort nieuwe lader merk hemelvaart en gaat mee zolang je er geen gekke dingen mee doet

tractors-and-machinery.nl/item/322633/…
Fendt926Driver
Mini lader passend aan kubota is pas te maken maar heel veel werk

tractors-and-machinery.nl/item/294956/…
Fendt926Driver
Bovenstaande links zijn er om aan te geven dat er 2e hands en nieuw wel mini laders te koop zijn voor die boomer serie. zou denk ik wel een trekker met lader kopen en misschien zelf bij het eerste grote onderhoud de lader of consolen helpen demonteren als het nodig is.
zelf doen leer je veel van maar als het niet nodig is.......
Fendt926Driver
Quote @Swake:
Waarom beter geen 2de hands voorlader eigenlijk?
wat ga je er mee doen?
10 balen laden per jaar? kan makkelijk
5 kippers zand laden? geen probleem
paar keer iets verzetten?
kan

maar werk je elke dag met de lader altijd een nieuwe kopen heeft nog geen speling werkt plezierig heeft een hendel bedienign enz.
Fendt926Driver
deze mini lader nieuw wordt geleverd met consolen voor een boomer

link.marktplaats.nl/m915796879/
Sjon
Met een 2e hands voorlader kan van alles mis zijn, pennen en bussen versleten, hydraulische problemen of scheel/krom. De aanbouwdelen moeten ook aan de specifieke trekker passen. Deze worden op maat gemaakt en versterken het "skelet" van de trekker, anders komen de krachten op het koppelingshuis en versnellingsbak.
Ik zou eerst bij een NH dealer een offerte van een nieuwe trekker en voorlader laten maken, dan weet je waar je op moet letten.
Dan kan je nog altijd een gebruikte gaan kopen.
Swake
Erg bedankt voor de links en het meedenken.
Het wordt effectief een 'jonge' 2de hands tractor. De premium voor nieuw is gewoon te groot.

Vorige week was ik al naar een paar machines gaan kijken. En het is uitkijken geblazen... van heel correcte mensen en aanbiedingen tot ronduit grote zakkenrollers.
Vandaar dus ook dat ik naar één en ander ben gaan zien, om er beter voeling bij te krijgen.

Een landbouwer of tuinier of zo ben ik niet en zal dat wellicht nooit worden. Het hoeft zeker geen industrieel spul te worden dus en doorgaans verzorg ik mijn gereedschap goed. Ik wil wel direct degelijk materiaal dat de volgende 20 jaar niet hoeft te worden vervangen.

Importeren uit Nederland ga ik niet doen. Het prijsverschil is te klein voor de administratieve miserie dat het gaat meebrengen.

Morgen ga ik weer naar een 2tal trekkers kijken, beide model T3030. De ene heeft een paar honderd uren en komt van een particulier. De andere heeft een voorlader en een 1600 uren.

wordt vervolgt 😄
Fendt926Driver
Importeren uit Nederland ga ik niet doen

Welk land woon je dan?
Swake
Belgenland 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland Boomer ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!