Zetor 3511 - koppeling

Zetor 3511
erligt olie in de koppeling. zou deze uit de motor komen of uit de versnellingsbak.
reeds 2 mensen zeggen uit de versnellingsbak maar via dit forum graag uw mening. Zij beweren dat het niet uit de motor kan komen tenzij er teveel olie in de motor is gedaan
123welvaert123

Reacties

Wimsumar
Beste 123Welvaert123: Motorolie is meestal zwart terwijl versnellingsbakolie 'helder' blijft. De kleur verraad de herkomst.
@Wimsumar vaak is de kleur niet meer af te leiden door al het slijtagemateriaal van de koppeling wat zich hecht aan de olie. Bij openen van het koppelingshuis is vaak wel te zien van welke kant het komt.

Methode die ik wel eens toepas als je het wilt weten zonder eerst open te halen: neem een wit vel papier, in het midden leg je een paar druppels olie die uit het koppelingshuis komen, links en rechts doe je afzonderlijk een paar druppels uit de motor en uit de bak. Als je dit eventjes laat staan kun je aan de kleur zien waar het weg komt.

In theorie moet je het ook kunnen ruiken. Maar in de praktijk vind ik dat nogal tegenvallen door al het slijtagemateriaal van de koppeling.
simca
Wat het ook is hij moet in tweeen kan de vliegwielkering zijn maar meestal de kering om de aftakas price as koppelingsas en druklager verwijderen olie bak aftappen 6 moertjes m8 losdraaien flensdeksel demonteren en daar in is de kering gemonteerd
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 3511 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!