Renault 681 - Dradenboel in cabinedak

Beste mensen,

Na een uitgebreide versnellingsbakreparatie heeft het mechanisatiebedrijf zitten knoeien met de bedrading in het cabinedak. Ik heb nu een rode draad over, verbonden met het cabineframe op hetzelfde punt als een zwarte draad uit de radio. Waar moet die rode draad aan de andere kant heen? Verder heb ik nog een witte draad over, ik denk van het cabinelampje. Maar in welke van de twaalf aansluitingen op het plastic doosje moet die?
Misschien heeft iemand nog een foto van hoe het allemaal wel hoort...
Groet,
Jelle
Sleur

Reacties

Wimsumar
Beste Sleur: Als alles het doet (radio, ventilator, etcetera) dan deze draden gewoon als overtollig afknippen.
jd4050
Zitten knoeien?

Laat het dan gelijk door hun weer goed maken?
wim-same
Advies, draden merken voordat je ze los maakt. zo niet meten is weten. oftewel Alles doormeten. Zie er eerst achter te komen of er een massa draad in zit. Cabine's op Rubber blokken moeten een massa draad naar de trekker hebben. Daarna kan je alle functies zo meten als alles voorheen nog werkte tenminste.
pino
Beetje apart want, der zit rechts onder de cabine vloer 2 stekkers en een massa draad. Dat los en je pakt de cabine er zo af.
Sleur
Het punt is dat het mechanisatiebedrijf de cabine al die tijd buiten in de regen heeft laten staan. Het dak van deze is nog van het oude type dat gauw kapot gaat. Het lijkt erop dst een paar contactjes daardoor doorgeroest zijn, misschien daardoor losgeraakt. Ik zal binnenkort eens aan de slag... Als we toch bezig zijn: wie weet een adresje voor een nieuw dak?
limbo
Hoi ik heb ook zo een plastic dak er op gehad ,maar heb bij een platen zetterij een nieuw dak laten maken .Kosten toen €100.ben je voor altijd van dat gedoe af.En kan tegen een stootje.
Sleur
Foto's plaatsen in een berichtje werkt blijkbaar niet. Daarom tijdelijk geüpload naar het algemene deel van de site. De radio en het lampje werken op het moment niet.
Dit kabeltje zit los:
En deze:
Het hele zootje ziet er dan zo uit:
Kan iemand helpen? Anders is er ook geen man overboord, we zijn er al aan gewend dat het niet meer werkt...
Tom VB
Zoals eerder gezegd hierboven: meten is weten. Draden volgen kan natuurlijk ook, dan weet je welke draad waarvan is.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 681 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!