Trillingen john deere 6920

Gisteren reden we met onze 6920 en als hij stationair stond te draaien voelden we onder onze voeten in de cabine trillingen. Iemand die weet wat de oorzaak kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Controleer de aandrijfas tussen motor en bak. Loopt de motor goed?
jojodeere
Ja motor loopt goed en die aandrijfas is al eens in 2 gebroken toen onze chip haperde waardoor dat altijd kloppen gaf in de motor
jaap-paulusma
Cabine rubbers?
heeft de tractor een geveerde cabine met accumulators (groen potje op de cilinder naast de rode ronde reflector) aan de achterzijde tractor?
deeremeneer
Wat ook vaak trillingen geeft is de uitlaat.
jojodeere
Ja hij heeft geveerde cabine met accumulators maar dan zou heel de cabine toch moeten trillen en het is juist onder de vloermat
jojodeere
Het is gelijk dat er iets niet goed draait in de versnellingsbak
jd user
Motorsteun rubbers zijn versleten.Helaas heb ik dat met mn 6410.Je kan er een moer tussen leggen.Dan ligt de motor te los op het frame en begint ie meer te schudden ,waardoor de tussen as meer begint te klapperen.Zelfs de schakelhandels trillen mee.
Gaat dit door ....dan begeven op een bepaald moment de tussenas.De moeren breken.Tenminste was bij mij het geval.
jojodeere
Dat kan de oorzaak zijn ga ik morgen nakijken
johndeerefiat
Ik heb laats de torsidemper vervangen en toen waren alle trillingen weg. Torsidemper vangt trillingen op. Hij zit vast aan het vliegwiel.
hobbyboer
Als je de trilling bij je voeten/ de cabinevloer voelt zegt dat nog niet veel over de locatie waar de trilling vandaan komt.
Heb weleens gehad dan er een lager in de frontmaaier langzaam aan het kapot gaan was, goed opgelet en direct gestopt toen het lager echt kapot ging, maar al 2 weken ervoor had ik ook een lichte trilling opgemerkt in de cabinevloer die na de reparatie van de maaier weer weg was.
hobbyboer
De koelventilator kan ook trillingen geven.
Als je de radiateur schoonmaakt het stof midden in de ventilator of laten zitten of alles wegblazen. Niet half schoonblazen.
+1
jd user
@johndeerefiat,

Wat moet je loshalen om bij de torsiedemper te komen?..Want ik heb nu ook het idee dat ik daar moet gaan zoeken.Oftwel waar moet ik beginnen met losmaken.
johndeerefiat
Ik heb de cabine gekanteld. Dan kan je er perfect bij. Heb jij de motorrubbers zelf vervangen en hoe?
jd user
@johndeerefiat Nee dat heb ik laten doen ,maar het is nog niet goed.Want de lmb heeft de voorste gedaan.En de achtersten zijn gaar.Binnenkort ga ik ermee aan de slag,want groot onderhoud is de trekker nu wel aan toe.Zoals v-riem,achterbrugolie.motorolie.
Alles schud en trilt.....Mooi is het niet ,want stationair rammelt alles.Boven de 1200 toeren is alles oké.
GerbertXL
Wel een beetje mee oppassen jd user, als je geluk hebt breken de bouten af van de tussenas en gebeurt er verder niks, als je pech hebt beschadigd het deksel van de transmissie en dan word het een duur grapje.
jd user
@GerbertXL Dat heb ik twee jaar terug gehad.Toen braken de boutjes.En het hele tussenasje sloeg de olieleidingen die van en naar de oliekoeler gaan stuk .Het aluminiumhuis was naar zn grootjes.Heb het wel eerst laten aluminium laten lassen.Maar dat hielp niet.Zón deksel was 600 euro.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
258