Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Extra hydrauliek

Ik heb een super dexta, maar ik wil er graag wat extra hydrauliek op hebben. Ik heb een blokje van een oude kuilsnijder, maar heb geen idee waar ik deze een beetje netjes kan plaatsen.
(fotos staan in reactie)
mvg
Sjoerd

Deel dit topic

Reacties

SjoerdHylke
Trekker

En Ventielblokje:
sassinga
@SjoerdHylke als je het ventielblokje aansluit kun je de hef niet gelijktijdig gebruiken.want je hebt dan je knop voor buitendienst uitgetrokken. beter is om een regelventiel van de ford 1000 serie te zoeken, dit past gewoon op de dexta en die te monteren in plaats van het regelblokje met knop.
jannie2001
Ik zelf heb een setje van 50 euro met 2 slangen en kopellingen en alles erbij gemonteerd. ik moet de hydrauliek knop aan trekken hiermee schakel ik de hef uit en blokeert de hef deze zaakt dan ook niet. dan kan ik met de hefhendel druk zetten op de leidingen. werkt goed voor een kieper of een hefmast maar voor onze pick up van de hooipers om hoog te doen heb je toch echt een verdeelblok nodig(ventiel) gr jan Alberts
SjoerdHylke
@sassinga wat voor soort regelventiel bedoel je?
Wimsumar
Beste Sjoerd-Hylke:
Quote @SjoerdHylke:
regelventiel

In plaats van de uittrekknop komt dan:

histoparts.com/nl/webshop/…
jammermaarhelaas
Ook met het genoemde hydrauliekventiel kun je de hef en de hydrauliek niet gelijktijdig gebruiken, echter, in praktijk doe je toch meestal maar 1 ding tegelijk met zo'n soort tractor, dus werkt het prima. Je hoeft dan namelijk geen extra knop meer uit te trekken en geen hefhendel extra omhoog te zetten.

Je kunt bijvoorbeel als alternatief het ventielblok van de kuilvoersnijder op een spatbord monteren, de aanvoer en retour slang kun je dan gewoon in de daarvoor bestemde snelkoppelingen steken (ik neem aan dat je die er op hebt?).
Werkt alles naar je zin, dan kun je ook nog de slangen van het kuilsnijderventielblok rechtstreeks op de het ventielblok van de buitendienstknop monteren.
nadeel hiervan blijft dan wel dat je niet het bedieningsgemak van het hierboven genoemde hydrauliekventiel krijgt.
SjoerdHylke
De gewone aansluitingen heb ik er nu wel op. Het gaat mij erom dat ik wat extra hydrauliek heb. Ik zat er al over na te denken om hem op het spatbord te monteren, maar dat ziet er niet zo netjes uit vind ik zelf. Ik dacht misschien zijn hier mensen die me kunnen helpen dit er netjes op te kunnen zetten.
Wimsumar
Beste Sjoerd-Hylke:
Quote @SjoerdHylke:
op het spatbord

Niet alleen niet mooi, maar ook onhandig. Probeer de bedieningshendeltjes daar te krijgen waar ze ook bij andere trekkers zitten: tussen de zitting en het spatbord zodat je je arm/hand niet overdreven omhoog hoeft te tillen/houden voor de bediening.
sassinga
@SjoerdHylke het soort regelventiel wat ook op de Ford 2/3/4/5000 zit
SjoerdHylke
@Wimsumar ik snap wat je bedoeld. Ik zal eens kijken. Zat ook al te denken om een afneembare standaard te maken, die ik achterop kan monteren zodat ik niet steeds met een groot blok op de trekker zit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
12
TREFWOORDEN