Welke olie gebruiken

Welke olie gebruik je best voor de tandwielkast van een grondfrees? ik dacht aan 85w90 ofwel 85w140, welke zou er best zijn of is er nog iets beters?

Deel dit topic

Reacties

nhmonteur
85w90 is prima olie om erin te doen
mdoornekamp
@nhmonteur eh, leuk topic. Ik hoor laatste tijd steeds meer over tandwielolie 320 of 680. Bij shell heet het Omala. Esso noemt het Spartan. Dit is speciaal voor zware tandwiel kasten. Tulip schrijft het ook voor in de kopeggen en strautmann sinds kort in de grote aandrijfbakken
Wimsumar
Beste MF6920: Je bedoelt in de "aftakasaangedreven" haakse tandwielbak?

GL 4 of GL 5

Verschil: zinkgehalte.

mijngrossier.nl/Snel-schakelen-met-Valvoline/
mf6290
@Wimsumar ja, die bedoel ik, maar in de eindaandrijving zal ik waarschijnlijk dezelfde olie mogen gebruiken denk ik?
Wimsumar
Beste MF6290:
Quote @mf6290:
in de eindaandrijving zal ik waarschijnlijk dezelfde olie

Wellicht zit er (dezelfde) olie in, maar het zal me niet verbazen dat deze kettingkast met vet (EP 0/00) is gevuld aangezien deze plek minder goed oliedicht is te maken/houden.
mf6290
@Wimsumar het is geen kettingaandrijving maar tandwielaandrijving. vet ep0 is ook moeilijk door de vulopening te krijgen
Wimsumar
Beste MF6290:
Quote @mf6290:
moeilijk door de vulopening

Dan zal het wel een oliebad zijn.
(Bij eventuele minste of geringste lekkage kan er altijd nog vet in).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
8