Trimble ez guide 250

Hallo.

Ik heb hier een trimble ez guide 250 gps systeem.

Deze heeft het probleem dat na 10 minuten het gps signaal degradeert, en vervolgens ook niet meer terug komt, als ik hem dan weer uit zet en op nieuw weer aan, kan ik weer 10 rijden en dan is het weer het zelfde verhaal.

Als ik bij de info kijk heb ik telkens ongeveer 10 satellieten, het systeem heeft un jaar of 8 probleemloos gewerkt, maar sinds dit jaar hebben we dit probleem.

Heeft er iemand misschien een idee wat er aan de hand kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

arjanvw
Hoogst waarschijnlijk moet de software ware ge-update worden. Dit hebben wij ook gehad, maar dan van GPS Claas.
Nhpaultje
Ik heb je een pb gestuurd. Als je dat nr belt wordt je vast en zeker geholpen.
rickboer blija
Bekende van me had het zelfde probleem met zelfde systeem, had alleen een software update nodig.
jammermaarhelaas
@arjanvw

Welk type Claas op welk signaal gps is dat?
arjanvw
@jammermaarhelaas

COPILOT TS met EGNOS signaal.
MF_Dyna6
@arjanvw Dat is dat GPS systeem van claas zelf toch? wij hebben dat systeem sinds dit jaar. Bevalt het bij jullie?
arjanvw
@MF_Dyna6
klopt, bevalt ons prima. Afwijking mag 15-30 cm zijn maar in de praktijk is hij nauwkeuriger. We hebben het van de herfst ook gebruikt met kopeggen en kwam na het doorsteken precies uit! Wel moet je elke keer een nieuwe A-B lijn zetten als je op nieuw perceel komt. Hij onthoud de lijnen niet dat RTK wel doet. verder mooie stuurhulp met inkleuren van gewerkte oppervlakte.
arjanvw
@MF_Dyna6 alleen die zuignap bevestiging bevalt niet, daar maak ik nog wat anders voor. Hij wil namelijk nog weleens van het raam vallen....
MF_Dyna6
@arjanvw Aha oke. Wij hebben de rtk van claas zelf. Maar valt nog niet mee. Het zal naar verloop van tijd wel komen. Het lukt echter nog niet altijd om hem aan het rijden te krijgen in een stuk dat al eerder is ingetekend en bewerkt.
jammermaarhelaas
@arjanvw

Oke, bedankt!

Heb zelf een Copilot s-lite op Egnos (met led's die de weg wijzen en een klein lcd scherm voor instellingen). Werkt nog steeds prima, hopelijk blijft dit ook zo zonder update.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6