Illustratie van:

Hefinrichting reageert niet goed

Hallo,

Onze mf 6280 heeft al een hele tijd problemen met de hefinrichting. Vorig jaar voor grote beurt geweest, alle electronica en dergelijke na gelopen en ze zeiden ons dat het nu weer goed werkte. Hele winter geen hefinrichting gebruikt, en nu met cultivatoren blokkeert de hefinrichting steeds. Vandaag weer iemand op het erf gehad, en die zei dat er meer zijn die hier wel last van hebben. Hij heeft wederom niks kunnen vinden. Zijn hier mensen die hetzelfde probleem hebben/hadden? en die dit eventueel opgelost hebben?

mvg
Sjoerd

Deel dit topic

Reacties

thijsw
Ja bij onze 6290 reageert de hef ook niet altijd! als die dat heeft even alle knopjes x ietsjes verdraaien van de diepte regeling en snelheid vaak werkt die dan wel weer!
Doet de buitenbediening wel goed dan ?
SjoerdHylke
Ook niet altijd@JoriskleinGunnewiek Heb nu nieuw stroomdraadje naar de computer gedaan. Werkte gister wel weer goed bij het cultivateren.
Jarno1h
Kan het misschien zijn de de dynamo te weinig stroom levert? Het komt wel is voor als die iets minder stroom levert, en er wordt veel stroom gevraagd door bijvoorbeeld de werklampen dat de hefinrichting als eerste niet goed meer functioneert.
SjoerdHylke
Wij hebben er wel extra werklampen op laten zetten. Maar hij doet het tijdens daglicht ook, dus dan heb ik geen verlichting aan.
Jarno1h
@SjoerdHylke Dit was een voorbeeld. Probeer maar gewoon te meten hoeveel stroom de dynamo levert. Dit moet rond de 14 volt zijn.
SjoerdHylke
Maar als de dynamo niet genoeg stroom levert, zal de accu ook leeg raken. Daar hebben we geen last van. dus dat zou dan niet kunnen?@Jarno1h
radium45
@SjoerdHylke Nee dat is niet waar, komt vaak voor dat een slechte dynamo net boven de 12 volt bijlaad maar dat is veelal niet genoeg voor electro-hydraulische funkties maar wel net genoeg om de accu op peil te houden. En zo merk je dus niks aan het starten. Zoals aangegeven, meten.....
SjoerdHylke
@radium45 en@Jarno1h dan zal ik dadelijk de dynamo eens opmeten. kheb nu een draad direct vanaf de accu naar de computer gebracht. Zal eens kijken of de vorige vanaf de dynamo komt.
Jarno1h
@SjoerdHylke Dat zal niks uit moeten maken. Hou maar gewoon een multimeter op de accu wanneer de trekker draait met een iets hoger toerental. Op dat moment zou er ongeveer 14 volt op moeten staan.
SjoerdHylke
Maar gister heb ik nergens last van gehad, nadat ik de nieuwe draad erop had gezet.@Jarno1h
Jarno1h
@SjoerdHylke Als de voltage van die dynamo goed is heb je al weer iets uitgesloten. Dit komt vaker voor vandaar dat ik het even meld 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6280 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN