Illustratie van:

Zit er olie in stuurkolom

Hallo fans,
ik ben beetje bij beetje mijn fordje dexta aan het opknappen. Om de tank en het kraanfilter te reinigen moest ik de tank demonteren. Daardoor kon ik bij de stuurkolom en heb ik ook even gekeken naar het bovenste kogellager, in mijn ogen gewoon een vet gesmeerd kogellager.
In een werkplaatsboek (Engels) las ik dat daarbij wat olie eruit kon lopen. Mijn vraag: moet er dan olie in de stuurkolom?
Daarnaast natuurlijk de onvermijdelijke gaten in de tank: iemand een oplossing hoe te repareren? Of maar beter direct een nieuwe tank kopen?

Ik zie graag jullie reacties.
Groeten, munnikenhoek.

Deel dit topic

Reacties

selectford
Ja ,daar moet olie in. Boven zit een schroefje , die moet je eruit draaien en voor de tank kan je coating kopen .Dan is die zo dicht.
fendt 103s
Het beste is om de olie boven bij het bovenste lager er in te gooien hierdoor blijft het bovenste lager ook in de olie. Wij gebruiken gewoon cardan olie maar vet erbij in doen werkt ook goed

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden olie in stuurkolom en gaten in tank geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!