Vrijloopkoppeling zit vast op de aftakas van de 423

Door het vastlopen van een lager van de PZ135 is de tussenas aan de kant van de vrijloopkoppeling onbeweeglijk vast komen te zitten op de aftakas van de trekker.
De 'verende' greep voor loskoppelen zit muurvast. Het al geprobeerd met sokkentangen de delen tegen elkaar in te bewegen, maar helaas . . .

Zit er nu over te denke de vrijloopkoppeling maar door te slijpen . . . of

is de aftakas (als as) eenvoudige van buitenaf los te halen, of moet de hele achterbrug deels gedemonteerd?

Heeft iemand nog een suggestie waarbij de onderdelen nog enigszins bruikbaar 'gesloopt' kunnen worden?

Deel dit topic

Reacties

IH214d
Goed in de kruipolie spuiten, vooral bij de vergrendeling.
FMJSGM
Gedaan, maar ik zelf het idee, dat er bramen zijn die het een en ander blokkeren.
spotmelker
Heb je hem al flink (2 hamers) laten schrikken?
Wimsumar
Beste FMJGSM: Ik denk dat de (3) kogeltjes van de vergrendeling door de piekbelasting zich in de sluitring hebben "geboord". Probeer met passende hamertikjes deze ring (die je normaal gesproken met de vingers kunt bedienen, draaien) in rondgaande beweging los te slaan.
mbvaltra
@Wimsumar

Welkom terug 😃
FMJSGM
Toch maar doorgeslepen, in de hoop dat de aftakas zelf nog enigszins ongeschonden uit de strijd zou komen. Gelukt! Maar de splines in de aftakas zijn niet meer zo geweldig . . . dus ik vraag me nu af of de aftakas stomp gemakkelijk te vervangen is? Olie aftappen en de 4 bouten los en eruit trekken, zou het zo eenvoudig zijn? Waar kan ik trouwens een nieuwe ( of goed gebruikte) aftakas stomp verkrijgen? Op de bijgevoegde foto's is duidelijk te zien dat de splines gedeeltelijk over elkaar heen gedraaid zitten en links- noch rechtsom wilden draaien.
FMJSGM
Alle reacties : bedankt voor het meedenken. PS. ik had een foto bijgevoegd, maar krijg die nergens te zien?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden aftakas en vrijloopkoppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2