Gezocht: Gevraagd: tulpenland huur 2016/2017

Te huur gevraagd: tulpenland in de Flevopolder voor seizoen 2016/2017 of meerdere jaren. Als voorvrucht grasland of tarwestoppel.

Deel dit topic

Reacties

JD3010
Wat geef je? Als je genoeg geeft, zijn sommige wel over te halen.
fendt818vario
@JD3010 Er staat een redelijke vergoeding tegenover, daar valt wel over te onderhandelen. Als je eventueel land hebt, dan zou ik dat graag willen weten door een privébericht te sturen.
JD3010
@fendt818vario Met een redelijk bedrag zal je niet veel vinden.
fendt818vario
@JD3010 Ik bedoel inderdaad een goed bedrag. Voor bloembollen kun je meer vragen dan bijvoorbeeld aardappelen.
Husqvarna
@fendt818vario
Doet hier in de buurt haast het dubbele, maar hoe lang kun je tulpen verbouwen op hetzelfde perceel?
+1
valmet6400power
@Husqvarna

1 jaar en dan liefst een paar jaar niet..
fendt818vario
@Husqvarna Bij tulpen is de vruchtwisseling minimaal 1 op 6. Meestal ligt het huurbedrag tussen de 3000 en 4000 euro per hectare.
valmet6400power
Denk niet dat je hier serieuze reactie krijgt..
JD3010
+4
valmet6400power
@JD3010

Omdat hier om maar even te stigmatiseren vooral jonge zoontjes zitten die de trekkers van papa op de foto zetten.. En die bepalen niet of er tulpen komen of wel haha.
trean
@valmet6400power je weet maar nooit wie er meeleest en rechtstreeks reageert. Maar een serieus aanbod in de reacties op dit topic krijg je niet.
MaxxuM4ever
@trean precies. Paar jaar geleden kregen 2 forumleden in een topic ruzie over een agrifac spuit, een week later was er een monteur bij ons en die had er al over gehoord. tractorfan wordt nog best veel gelezen volgens mij.
@fendt818vario De bollenboer waar onze loonwerker ook voor werkt is van 263 naar 261ha gegaan, dus er is ergens 2ha over in de flevo/nop, ook om maar even aan te geven dat de markt een redelijke vraag markt is in de flevo wat betreft tulpenland volgens mij.
Rondjes rijden en nog eens rondjes rijden, de meeste boeren hebben het nu even minder druk nu de gewassen in de grond zitten dus wat meer tijd voor een praatje. succes met zoeken, het is hier hetzefde met tulpenland en aardappelland.
@valmet6400power Geef toe, jij en ik zijn ook van die jochies, maar als ik hier lees dat iemand hooi of stro zoekt voor een goede prijs of aardappellend aanbiedt zal ik dat wel melden natuurlijk. Dan bepaal ik niet of het gebeurd maar de kans dat met mijn tip iets gedaan wordt is zeker aanwezig.
fendt818vario
@MaxxuM4ever Er is zeker land over in de polder, maar waar? Het zoeken gaat gewoon door, maar dat gaat ook moeilijk. Ik heb een vermoeden over welke bollenboer je het hebt. Zij zijn ook zoekende in de polder.
Tinus
Quote Reactie van @valmet6400power:
Omdat hier om maar even te stigmatiseren vooral jonge zoontjes zitten die de trekkers van papa op de foto zetten.. En die bepalen niet of er tulpen komen of wel haha.

Gemiddelde leeftijd van de TractorFan leden als we kijken naar de opgegeven leeftijd in de profielen: 32 jaar. Volgens Google is 70% van de bezoekers 25 jaar of ouder. Dat zijn oude kindjes 😄
stannetje96
@Tinus maar dan wordt de standaard leeftijd van 44 ook meegeteld zeker
Tinus
@stannetje96 Nee hoor! Is trouwens ook niet standaard meer sinds de nieuwe versie.
JD3010
@valmet6400power Voor dat geld zullen er inderdaad niet veel serieuze reacties komen. 😉
walrus
Bollenboeren hebben vaak ook een lijst met eisen.
Ik heb bijv jaren lang aardappels geteeld en is er dus sprake van aardappelmoeheid, Verder heeft er nooit een tulp op gestaan maar vanwege de aardappelmoeheid willen bollen boeren niks mee te maken hebben. En zo zijn er nog wel meer eisen.
fendt818vario
@walrus Om bloembollen te verkopen is een am-vrij verklaring nodig. De bollenteelt is een dure teelt, daarom hebben wij bollenboeren een lijst met eisen.
stannetje96
@fendt818vario meeste doen toch zelf broeien, dan maakt et geen zak uit
DANOONTJE POWERR
@stannetje96
Maakt zeker wel uit, je mag simpelweg geen bollen telen op land zonder AM vrij verklaring.
stannetje96
@DANOONTJE POWERR hoe doen de bollenboeren het dan die wel op am besmet land telen?
DANOONTJE POWERR
@stannetje96
Dan mag je niks verhandelen maar als je hetzelfde soort hebt staan op land wat vrij is dan kun je wel raden wat er dan gedaan word.
Iets met boekhouden en creatief. 😉
stannetje96
@DANOONTJE POWERR toch boeit het ze allemaal niks meer
stannetje96
@DANOONTJE POWERR net even aan een andere bollenboer gehoord maar die zegt dat ze het melden aan de bkd van te voren en dan komen ze wel eens kijken of er schoon gewerkt wordt. Vervolgens mogen ze alleen die bollen niet exporteren, de rest wel...
DANOONTJE POWERR
@stannetje96
Dat zeg ik. Creatief boekhouden...
Maar de meesten zullen de bollen liever op vrij land hebben zodat ze er legaal alle kanten mee op kunnen.
stannetje96
@DANOONTJE POWERR dat heeft niks met creatief boekhouden te maken. Volgens de regels mogen ze gewoon telen op am besmet land alleen moet je maatregelen nemen dat je de am niet kan versprijden. Ze zullen alleen nooit als bol geexporteerd mogen worden maar heeft geen invloed op export van de overige bollen
DANOONTJE POWERR
@stannetje96
En als er bollen over blijven of de prijzen gaan weer skyhigh worden ze gewoon verhandeld onder een ander certificaatnummer.
stannetje96
@DANOONTJE POWERR daar hebben we het niet over. Jij zei dat het telen op am besmet land uberhaupt niet mag, maar dat mag wel ...
fendt818vario
@stannetje96 Bij ons wordt niet alles gebroeid. Van de grote maat van sommige soorten verkopen we.
DANOONTJE POWERR
@walrus
Dat is een eis van de Bloembollen Keurings Dienst.
+1
walrus
Zeg het voort, zeg het voort: 😁
tractorfan.nl/topic/92922/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
32
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
13
TREFWOORDEN