Onbekend Onbekend - Wat is dit onderdeel van deze verdeelblok??

Hallo

Ik ben weer bezig met een nieuw projectje. Deze keer heb ik een oude armklepelmaaier gekocht. De maaier is een opbouwmaaier maar ik wil hem maken in de hef van de trekker. Nu zou ik ook heel graag de bediening van de maaier elektrisch/hydraulisch bedienen met een verdeelblok die ik nog liggen heb van een oude Holaras vijzelbak. Maar nu zat ik naar de blok te kijken omdat ik weet dat er een aantal spoelen defect zijn. Maar nu zag ik nog een ander component op de blok waarvan ik de functie niet weet. Kan er mij iemand helpen??

tractorfan.nl/picture/968002/
tractorfan.nl/picture/968003/

dank uuuuu!!!
mf-6265

Reacties

nhmonteur
Aan de schuif te zien is het gewoon een open/dicht klep. Soms zit er een soort voorschakel klep op zo'n ventielenblok. Zolang er niks bedient word gaat de olie altijd retour. Word er dan wat bedient dan zorgt zo'n klep er voor dat de kleppen olie krijgen.
Maar kan ook heel goed een andere functie zijn hoor.
jaap-paulusma
@nhmonteur je hebt hier gelijk in, dit is idd een open/close ventiel.
@mf-6265 denk er goed om dat er geen vuil in het ventielenblok komt.
bijna alle problemen komen van vuil in de ventielen, of de magneten zijn defect. deze magneten zijn niet zo hele duur.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend en hebben de trefwoorden holaras en verdeelblok geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!