Illustratie van:

Same Aurora - Same Aurora ontkoppelt niet meer

Koppeling van de versnellingsbak ontkoppelt plots niet meer.
Tractor 14 dagen geleden nog gebruikt zonder probleem, nu werkt de koppeling niet meer.
Blijft gewoon gekoppeld. (schiet vooruit bij het schakelen..)
Langs het kijkgat zie ik de drukgroep bewegen bij het ontkoppelen, ik weet wel niet goed waar ik op moet letten.

Iemand raad?

Deel dit topic

Reacties

Jarno1h
Koppelingsplaat aan het vliegwiel geplakt?
old man jose
Tractor met een ketting aan een andere tractor, deze dan laten rijden en uw trekker met in getrapte koppeling er achter in een 2de of derde gang en dan laten opkomen. Doe dit wel rustig aan.
suc6
Wimsumar
Beste Old man Jose:

Quote @old man jose:
Tractor met een ketting aan een andere tractor, deze dan laten rijden

Wellicht voor jou een routinekarweitje om op omschreven manier een (waarschijnlijk) vastgekleefde koppelingsplaat weer los te maken, voor topicvraagsteller TomJ vast minder vanzelfsprekend en daardoor zelfs gevaarlijk te noemen. Immers, de trekker(motor) zal aanslaan en de rijdende trekker is dan alleen met grote tegenwoordigheid van geest te stoppen. Zo niet, dan zal hij pardoes op de sleeptrekker botsen. Bij jouw methode in ieder geval zorgen dat de motor niet aan kan slaan door de stopknop (of hoe dat maar werkt bij een Same Aurora) op "stop" te zetten.

Door de trekker met ingeschakelde versnelling te starten (zorg dat je eindeloos vrije ruimte hebt) en pulserend sterk te remmen met hierbij ingetrapt koppelingspedaal zou de vastgekleefde plaat ook los kunnen schieten.
N.B.: Aangezien de trekker 14 dagen geleden nog gebruikt is sluit ik een mechanisch probleem zeker niet uit. Voor een verkleefde plaat is deze periode wel erg kort.
+1
old man jose
@Wimsumar
Zouden er alleen maar sufferds rondlopen denk je??
joop-same
Tom kijk even in het gat achter het deksel op het koppelinghuis, er zal een trekbout van de 3 vingers stuk zijn of 1 of meer bouten van de drukgroep kijk goed of deze bouten niet los aan het vliegwiel zitten, deze zijn al meerdere keren door een vernieuwde vervangen als het goed is.
Wimsumar
Beste Old man Jose:
Quote @old man jose:
sufferds rondlopen

Nou, ga er na de (bovenstaande) laatste reactie in dit topic gerust even bij zitten hoor. 😉
TomJ
Bedankt voor de reacties, ik zie bij het intrappen van de koppelingspedaal wel het een en andere bewegen thv de koppelin, ik zie aan motorzijde een schijf axiaal bewegen, misschien is de koppeling inderdaad verkleefd. Er staat ook een beetje (1cm?) roestwater in dit compartiment.
heeft er misschien iemand een tekening met de onderdelen waarop ik moet letten?
joop-same
@TomJ Maak het gaatje onder in je koppelinghuis goed schoon/open er mag zeker geen water in blijven staan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Aurora ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
4