Vicon breidt gedragen schudderlijn uit



Machinefabrikant Vicon breidt de schudderlijn uit met drie nieuwe gedragen schudders; de Fanex 684, 904 en de 1124. Met de komst van de nieuwe schudders is de gedragen schudderserie van Vicon compleet.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste T.F-ers: Dat hebben ze met Deutz-Fahr-, Kuhn- en wat uit-eigen-huis-techniek 'leuk' bij elkaar gebeund, maar hebben die ezel..... ehhh's,... ehhh,... engineers bij de Vicon nog niet door dat het buitenste bandje van links naar rechts moet en omgekeerd waardoor anti-wikkelkappen overbodig zijn. En dat bij tanden van gelijke lengte er eentje vrijwel niets doet(?).
Valtra-Fordpower
@Wimsumar Opzich apart, want volgens mij had onze PZ Fanex dat wel.
@Wimsumar zal er dat niet met opklappen te maken hebben? Hier hebben de buitenste trouwens geen wikkelkappen en die wikkelen ook niet.. Ook een fanex, 903
oanejorrit12
Mooie Deutz schudder!
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @Wimsumar:
Kuhn

Deze schudders uit Kerteminde heb ik nog niet Kuhn kleuren gezien, bedoel je misschien de oranje Kubota of de groen/rode Kverneland varianten?
Wimsumar
Beste Hobbyboer:

Quote Reactie van @hobbyboer:
Kuhn kleuren

Ik noemde Kuhntechniek en bedoel daarmee de vingerkoppeling.
Wat de tandlengte betreft, bij mijn eigen P.Z.-Fanex heb ik deze immers aangepast aangezien "de bovenste" nauwelijks gebruikssporen vertoonden (verf bleef er op), dus nauwelijks met gras in aanraking kwamen.
@Wimsumar die vingerkoppelingen gebruikt krone ook
Valtra-Fordpower
@ronald-deutz-fahr Én Claas... én.... én.... 😉
@Valtra-Fordpower oh oke dat wist ik niet.. In princiepe elke merk dus?
hobbyboer
@Wimsumar Oke, zo bedoelde je dat.
Ik begreep het even anders, omdat je Kuhn en DF achter elkaar noemde en dezelfde schudder wel als DF leverbaar is, vandaar.
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @Wimsumar:
En dat bij tanden van gelijke lengte er eentje vrijwel niets doet(?).

Bij Claas hebben ze daar nog weer andere ideeen over, bestudeer dit filmpje maar eens:
hobbyboer
Quote Reactie van @Wimsumar:
maar hebben die ezel..... ehhh's,... ehhh,... engineers bij de Vicon nog niet door dat het buitenste bandje van links naar rechts moet en omgekeerd waardoor anti-wikkelkappen overbodig zijn.

Bij o.a. de acht-element's schudders gaat dat idd niet vanwege het opklappen, zoals @ronald-deutz-fahr al zei en de buitenste elementen hebben ook bij mij nooit problemen met wikkelen.
De overige 6 wieltjes kun je vrij eenvoudig wisselen, indien gewenst.
De reden dat bij een nieuwe machine de wieltjes nog niet in de door u gewenste stand staan is dat de optimale stand niet voor ieder gebied of gewas gelijk is, heb ik weleens gehoord van zo'n 'ezel'... haha, nee het was niet de 'ezel' himself, maar iemand die bij Kverneland werkt.
Wimsumar
Beste Hobbyboer e.a.:

Quote Reactie van @hobbyboer:
De reden dat bij een nieuwe machine de wieltjes nog niet in de door u gewenste stand staan is dat de optimale stand niet voor ieder gebied of gewas gelijk is, heb ik weleens gehoord van zo'n 'ezel'

''ia-ia" zei die erbij zeker? De wieltjes hebben maar 1 optimale stand en dat is waarbij over zo'n breed mogelijk gedeelte van de rotorcirkel het gemaaide gewas van de zode wordt opgenomen.
hobbyboer
@Wimsumar Haha, wist je dat die stand bij mijn huidige schudder zo goed als onbruikbaar is?

Ik heb het geprobeerd en wat bleek: de wieltjes gaan dan ook iets naar voren (opzich heel mooi, want hoe dichter de wielen bij het laagste punt van de tanden komen hoe beter) echter komen ze dan ook dichtbij of zelfs voor het zwaartepunt van de schudder.

Het gevolg laat zich makkelijk raden: De werkdiepte is dan lastig af te stellen omdat de topstang dan 'vrij' komt.

Voor het mooie zou de 'dissel' (ik weet niet of je van een dissel mag spreken bij een 3-puntsmachine?) iets langer mogen en de 3-puntsbok 2 of 3 slagjes zwaarder.

Nu gebruik ik gewoon de middelste stand.
Wimsumar
Beste Hobbyboer:

Quote Reactie van @hobbyboer:
onbruikbaar

Ja, ik weet er alles van. Bij die Fanex van mij hetzelfde verhaal van achteroverhangen en tevens verergerd slingeren. Ik het nu 3 frontgewichten in de driepuntsbok hangen om beide problemen iets te temperen.
Hoe hebben ze het zo kunnen maken!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2