Verzekeren "landbouw"Quad (susuki 200)

Het onderwerp is al vaker langs gekomen. Helaas staat hier niet in wat ik wil weten.
Het plan is om een quad te gaan gebruiken bij het bosmaaien van de palen langs NWEGEN.
Nu is mijn vraag of er mensen zijn die ook zoiets doen gebuiken ed.
Het gaat mij erom wat de eisen zijn om de quad als landbouwvoertuig te verzekeren. De driehoek zit er al op. Nu nog een maatschappij die wil verzekeren zonder dat er kentekenplaten op moeten. Of hoe duur gaat het worden om deze te laten keuren.

Het betreft hier een EX hobby quad met een 5 bak geschatte snelheid 60+ 200cc 4takt

Deel dit topic

Reacties

walker1
Gewoon informeren bij verzekeringsmaatschappijen.
+1
danny_ford
Mijn quad is als landbouwvoertuig bij unive verzekerd. Heb er verlichting op en een afgeknotte driehoek, verder volgens mij geen specifieke eisen anders dan landbouwverkeer. Volgens mij hadden ze bij mij enkel het merk, type en chassisnummer nodig om hem te kunnen verzekeren.

Echter het wil wel heel erg verschillen met hoe de politie er tegenop kijkt. Hier in de regio is men er niet moeilijk mee zolang je hem echt voor landbouwdoeleinden gebruikt, maar bij mijn oom in de regio Zwolle is dat heel anders. Daar nemen ze de quad in beslag als er geen kenteken op zit en hij op de weg rijdt, verzekerd of niet. 1 Nederland...
danny_ford
Gaat trouwens in mijn geval om een Yamaha Timberwolf 250, redelijk vergelijkbaar dus.
walker1
Op mijn werk hebben we een 600 cc quad die we voor bodemonderzoek gebruiken, die staat op kenteken en is officieel een auto. Iedereen met een B rijbewijs mag er dus mee rijden. Weet niet wat het allemaal precies kost, maar duur is het zeker niet. Ding weegt 200 kg of zo, dus houderschap belasting is een lachertje. Verzekering is ook niet duur.
Had waarschijnlijk ook als landbouw quad gekunnen, Wat precies de reden is geweest om voor quad op kenteken te kiezen weet ik zo niet.

Dus voor @valmet 605 , misschien is een quad op kenteken ook te overwegen.
valmet 605
@walker1 de volgende word denk ik 1 op kenteken. Dan word de werkwijze ook anders.😆 nu gaat de quad achter de terrano op een aanhanger. Denk volgende quad met aanhanger naar het werk auto thuis laten... op de aanhanger dan de bosmaaiers enzo.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4