Illustratie van:

Massey Ferguson 155 - voorwielen beginne te slingeren bij hoogere snelheid

Hallo.

ik heb sinds kort een probleem met mijn mf 155 . als ik boven een bepaalde snelheid uitkom ongeveer 2hoog beetje gas beginne de stuurstangen flink te slingeren en de wielen ook. ik denk dat er iets gebrooke is in het stuurhuis. nu is mijn vraag. komt dit vaker voor bij deze type's en wat zou het kunnen zijn. er valt nu gewoon niet meer mee te rijde. ook kan ik het stuur zelf een klein beetje omhoog en omlaag bewegen dit was eerst ook niet.

weet iemand wat dit kan zijn ? Gr Frans Thielen

Deel dit topic

Reacties

simon
Versleten fusee poten, of kogels ruim
dirkao
Merk van trekker maakt bij dergelijke problemen niet uit. als je wielen beginnen te slingeren zit er ergens speling.loop het rijtje maar na: wiellagers, fusee pennen stuurkogels, zelfs speling op de schommel as kan er invloed op hebben. je moet bij het makkellijkste beginnen te zoeken. maar aangezien jij schrijft dat je het stuur omhoog en omlaag kan bewegen dan is de kans groot dat daar inderdaad iets niet goed zit. groeten, succes.
ford3000case745
Minder lucht in de banden doen, dan houd het slingeren op
Landini 6500
Beetje meer toe spoor helpt ook
marc102
Krik de vooras eens op en loop alles eens na. Pak de band vast en beweeg hem van links naar rechts om te kijken of er speling op de fusees zit en ook eens van boven naar onder om te kijken of de bussen niet uitgesleten zijn.

Verder al het bovenstaande
oanejorrit12
Kogels niet versleten?
warmerbros
Wij hebben de wielen iets meer naar binnen gezet dan hapt ie minder,ze zijn meest wat ruim op de bewegende delen
old man jose
9 van de 10x zijn de kogels op stuur of spoorstang versleten,
Wimsumar
Beste FransMFFan:
Quote:
ook kan ik het stuur zelf een klein beetje omhoog en omlaag bewegen

Die speling mag er niet zijn.
Het zou mij niet verbazen dat het stuurhuismechanisme "in het water drijft" en schade heeft wegens onvoldoende (olie)smering.
Pauls
Heeft ie servostuur ? dan kan de servo bediening speling hebben, er zit daar een conisch asje (voor de radiator) dat teveel speling kan hebben. (heb ik ook gehad op mijn 175)
Als je rijdt en je stuurt kort links & rechts, stopt dan het slingeren effen ?
Maar meestal is het en optelsom van alle kleine spelingen bij elkaar, die dit slingeren veroorzaken.
Deze types traktoren hebben er meestal last van. Maar dat is dan meestal bij volle snelheid op de weg. Als je weer goed wilt sturen zet dan een schokdemper van een auto of een vrachtwagentje bij aan de stuurstangen en andere eind aan het frame. Heb je geen last meer van de speling en stuurt weer als een nieuwe

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 155 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
10
TREFWOORDEN