Renault 681-4s - Draadspindels hefinrichting zitten vast, hoe krijg ik deze fatsoenlijk los?

Hallo,

Ik heb recentelijk een renault 681 S gekocht. Loopt prima maar zit wel wat werk aan want hij heeft hiervoor mest uitgereden en volgens mij ook vaak buiten gestaan. Bijna alle draadspindels van de hefinrichting zitten vast(geroest). Nu heb ik ze er af gehaald en geprobeerd met WD40 en roestomvormer om ze wat los te krijgen, vervolgens vast gezet en met een ijzeren pijp en een baco proberen draaien, krijg ze helaas niet los. Ik kreeg van iemand de tip om ze warm te stoken maar ik heb daar geen goede brander voor en ken zo snel niemand ermee. Iemand tips hoe ik ze op een andere manier los kan krijgen.
Ook krijg ik de ijzeren pot om het hydraulic filter niet los, zit erg vast. Iemand hier tips voor?

Alvast bedankt!
polvdv

Reacties

Er zit niet veel anders op dan naar een smid te gaan.
Warm stoken en laten schrikken in de koelbak.
Dan gaan ze wel los.
Filterhuis compleet demonteren en in de bankschroef los draaien.
Eventueel laten schrikken met hamer en tegenhamer
spotmelker
Die draadspindels moet je inderdaad 'losschrikken', het is mij altijd nog gelukt met een grote hamer rondom op een aambeeld o.i.d. flink los te slaan. Dan in een bankschroef en een tand van een kuilvoersnijder of grasvork heen en weer bewegend losdraaien.
jd user
Als je ze van de trekker af kunt halen ,dan kun je ze ook even in een brandton leggen.Of zelf een vuurtje stoken en daarin leggen.Dan komt het ook los.Tenminste als je niet naar de smederij wilt gaan en het zelf wil doen.
Fendt926Driver
Heb hier wel eens op 2 plekken op de draad en net boven de draad in de buis een 2mm gaatje geboort en daar nog kruipolie in gedaan. Helpt soms ook net even extra
valtra1
Draadspindels buitenkant warm stoken met roofingbrander (misschien huren), als ze warm genoeg zijn krijg je ze wel losgedraaid. Hydrauliekfilter krijg je makkelijkste los met slagmoersleutel, maar moet je dat ook weer in huis hebben, of juiste sleutelmaat erop en lange buis. Deze dingen zitten meestal goed vast.
Rdeweerd
Bulte olie op de draad spindel gooien en een moker pakken (wd-40 -kruip olie-afgelopen olie )
polvdv
Bedankt voor jullie reacties. Zodra ik weer tijd heb ga ik er mee aan de slag!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 681-4s en hebben de trefwoorden renault en hefinrichting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!