John Deere 3350 - Vraagjes over rvs uitlaat polijsten

Hallo allemaal

ik heb op onze jd 3350 en jd 2650 een rvs uitlaat. Ze blinken alle 2 niet dus dacht ik om bij die van de 2650 eens met een stalen borstel aan de slijptol over te gaan, inmidels is deze helemaal heel donker blauw en een deel roest, ik had de andere nog niet gedaan om te kijken wat het zou doen, geen succes dus.
nu is mijn vraag zou ik de uitlaat van de 3350 laten polijsten of ziet ze dan na 10 min blauw?? nu staat ze er een half jaar op en heeft enkel een beetje een goudachtige kleur gekregen zo ja, wat is de kostprijs ? en of er iemand in de buurt van essen (belgie) iemand weet die het doet. en ook of ik de half geroeste uitlaat van de 2650 nog kan redden, als nu de prijs echt teveel is laat ik het bij de 3350 zoals het is en bij de 2650 terug de originele, ben namelijk nogmaar 16 en spaar ook nog graag wat voor later

alvast bedankt

gr. jd4255
jd4255

Reacties

3130ls
Ik heb me eens laten vertellen dat als je hem in de hitte bestendigen blanke lak spuit dat hij langer mooi blijft
+2
MartinZaandam
Als je RVS met een machine of met een hand-staalborstel gaat behandelen moeten die gereedschappen uit 100 %RVS bestaan, dus ook de draadjes en het opspan materiaal. Je bent namelijk wel de pijp aan het bewerken, maar je gereedschap slijt ook en juist die slijtage deeltjes smeer je in je net gepolijste pijp, dus die wordt roestig. In de chemische industrie mag in een RVS werkplaats nooit en dan ook nooit zwart-staal verwerkt worden. RVS roest niet uit zichzelf, maar gaat wel heel snel mee-roesten als je er met zwart-staal bij komt. Als je heel veel tijd steekt in het schuren van je pijp en je legt het schuurpapier op een smerige stalen werkbank kan je weken werk in één handbeweging verpesten en dat krijg je er bijna niet meer uit.
Nick421
cibo.be/nl/kit-06-buitenhoeken-polijsten/

Resultaat:
tractorfan.nl/picture/953810/

Nu bijna een half jaar verder, en hij is nog steeds mooi. Begint klein beetje goud kleurig te worden.

Maar met zo'n setje kun je de pijp denk ik wel 20 x polijsten.
MartinZaandam
@Nick421 ziet er mooi uit, goed gelukt en het setje wat je als link erbij zet, maakt het werken makkelijker.

Wel belangrijk om het setje tijdens en na het gebruik ver weg te houden van alles wat maar roest kan veroorzaken. In plastic verpakken en beschermd weg leggen, anders krijg je nog het probleem dat je stof of slijpsel in je mooie pijp gaat smeren
jd4255
@3130ls zou kunnen, ik ken er niets van
@MartinZaandam dus jij denkt dat die niet te redden valt ??
@Nick421 heb jij dit setje ?? doe je dit dan gewoon met je slijptol waar je ook gewoon ijzer mee slijpt ?? wat kost dit setje ??
Nick421
@jd4255 ja dat setje heb ik gekocht. Niet als "setje" zijnde, maar alle onderdelen los.

Kosten toen iets van €60 dacht ik.

Ja klopt, op de kleine slijptol heb ik het gebruikt.
MartinZaandam
@jd4255 alles is weer mooi te maken. het gaat alleen veel tijd kosten en zuiver werken. Als je een oude slijptol pakt, waar je ook staal mee hebt geslepen en die slijptol zit nog vol ijzer slijpsel is het resultaat niet 100%. In de beschermkap die rondom de schijf zitten blijft altijd veel rommel plakken, zit zo vast als een huis, maar het kan ook loskomen en dan smeer je die bende weer in je RVS. Het lijkt allemaal overdreven wat ik opschrijf, maar met RVS werken is iets anders dan "zwart ijzer". Ik zal een goed voorbeeld geven, (ik maak zelf ook veel fouten) Laatst ergens een paar RVS hoeklijnen op bestaande stenen muren aangebracht, gewoon met RVS schroeven en pluggen. ben ik op die klus zie ik dat ik net niet mijn goede schroefbitjes mee heb. Ik haal bij een buurtsuper een paar schroefbitjes en ben binnen een uur klaar en mijn bitje is ook versleten. Resultaat? dat binnen een week de schroefkoppen roestplekjes vertonen. Waarvan? van het ijzer wat van mijn bitje is gesleten en wat ik in die kopjes hebt gesmeerd. De schroefjes die ik niet heb gebruikt en de afvalresten van het hoeklijn liggen hier al maanden buiten om te testen, maar geen spatje roest.
jd4255
@Nick421 oke bedankt

@MartinZaandam tog wel iets gevoelig dan, dus goed nadenken voor ik eraan begin, ik ga nog kijken hoe ik het juist ga doen maar bedankt voor de informatie
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3350 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!