Illustratie van:

Ford 2000 - Nieuwe Dynamo en nog steeds problemen.

Hoi,

Sedert enkele weken heb ik een nieuwe Dynamo op mijn Ford 2000 uit 1970. De oude was volledig op en tegelijkertijd is de spanningsregelaar nagekeken en nog goed bevonden door een specialist.

Echter na een tijdje rijden, ging steeds mijn lampje van de laadstroom branden op het dash, als ik minder dan 1000 toeren maakte. Soms bleef het ook bij 1500 toeren aan, maar als ik dan eens doortrok naar 2000 toeren, ging het weer weg.

Nu is het al zo erg, dat het continu brand. Het vreemde is, dat de trekker wel altijd start, al doet hij dat wel een stuk moeilijker bij warme motor. Dan moet ik lang doorstarten.

Straks heb ik even de batterij nagemeten met draaiende motor, en dan kwam ik op 12,1V uit, wat mij weinig lijkt. Zou de batterij hier de oorzaak zijn?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

mklok
Ergens een breuk in je systeem. Of de massa niet in orde.
jo845xl
Je zou de spanning op de batterij eens moeten meten als je wat gas ( 1000-1500 ) geeft , dynamo doet bij stationair toerental niet veel .
Ideale laadspanning is 14,4V maar dat ga je met een dynamo waarschijnlijk niet halen .
13V zou je bij 1500 toeren toch op z'n minst moeten halen .
marc102
Ongeacht of de accu slecht is zou de spanning boven de 12Volt moeten zijn als de motor draait. Als je vervolgens gas geeft moet je de spanning omhoog zien lopen tot +- 13Volt waarschijnlijk zoals hierboven al is aangegeven.

Misschien de accu klemmen eens goed schoon maken en massa aansluitingen van de regelaar.

Voor de rest kan er toch niet veel mis gaan lijkt me
nhmonteur
Heb je de goede dynamo gemonteerd? Want er zijn 2 soorten regelaars, ik meen 11 en 22 amp regelaars.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden startproblemen en dynamo geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
212
TREFWOORDEN