Illustratie van:

Fiat 55-90 - Welke brandstoffilter gebruiken bij 55-90

Beste TF-leden,
Heb pas een fiatagri 55-90 aangeschaft en wil nu olie en filters vervangen. Alleen weet ik niet welke brandstoffilter hier op moet. Degene die er nu op zit is volledig grijs met 0504 op. Voor de rest geen andere bijschriften. Heb op het internet gezocht naar deze maar vond er niets over. Vond wel andere filters voor hetzelfde type maar deze leken heel anders. Heeft iemand hier ervaring of kennis mee? Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Seppo Sools: Voor filters 'gewoon' naar de New Holland (voormalig FIAT) dealer gaan.

Het zal (kan) een CAV (Delphi) 296 kunnen zijn.

google.nl/search/…

Of bijvoorbeeld een MANN P-917.

catalog.mann-filter.com/EU/eng/…

Gebruikershandleiding FIAT 55-90:

tracteurs-someca.fr/docs/fiat_55_90.pdf/
seppe sools
@Wimsumar ja naar de dealer gaan had ik ook al aan gedacht, alleen is de dichtsbijzijnde al een uur rijden. Maar toch... Heel hard bedankt! Zal eens kijken naar de links zal wel iets tussen zitten 😊
Wimsumar
Beste Seppo Sools:

Quote Reactie van @seppe sools:
dichtsbijzijnde al een uur rijden.

Brandstoffilters als de CAV-296 zijn door heel veel merken gebruikt en waarschijnlijk bij ieder dichtstbijzijnde mechanisatiebedrijf te verkrijgen en anders kunnen/willen ze het vast wel voor je bestellen. (Ze zullen er vast niet van schrikken als het niet voor 'hun merk trekker' bedoelt is. Het zijn geen T.F.-Leden 😉 ).
MartinZaandam
De meeste auto-materialen winkels hebben omnummer-programma's of boeken van de meeste gebruikte filters (lucht-brandstof-olie). Zij leveren dan een exact gelijkend exemplaar van het merk wat zij hebben of kunnen bestellen (Mann, Fleetquard, CAV, enz.enz)
seppe sools
@MartinZaandam Heb gebeld voor mijn filters, hier in de buurt zit er een bedrijfje dat 'witte' filters verkoopt, stuk goedkoper dan die van CNH of Mann heb ik me laten vertellen. Maar zelfde kwaliteit. Zij gingen eens zoeken achter mijn mazoutfilter, de oliefilter is gewoon een w8005 😉 Bedankt voor jullie hulp!
+1
nhmonteur
@seppe sools ben benieuwd wat dat filter dan kost, want weet dat zo'n brandstoffilter voor een oude FIAT bijna niks kost origineel van New Holland. Heb regelmatig meegemaakt dat bv fleedguard of donaldson duurder was als origineel van New Holland.
+1
seppe sools
@nhmonteur Ik weet het zelf ook niet, ik ga morgen er naartoe. Vriend van me zei dat ze goedkoper waren. Zal het laten weten hoe duur ze waren 😉
seppe sools
@nhmonteur Ik heb er toch 2 van Mann genomen, ze waren 26 euro voor de 2 😃
nhmonteur
@seppe sools nou dan ben je mooi duur uit, origineel kosten ze 11 euro per stuk inclusief btw. Zo zie je maar weet dat origineel toch nog vaak goedkoper is.
hobbyboer
@nhmonteur dat is dan 4 euro verschil?
Mooi natuurlijk, maar deze man zegt dat hij een uur moet rijden naar de NH-dealer.
Dan is die 4 euro nog geen dikke beloning.

Al vraag ik me wel af in wat voor uithoek van Nederland hij woont (of wat voor auto hij heeft ☺ )
Wimsumar
Beste Hobbyboer:

Quote Reactie van @hobbyboer:
in wat voor uithoek van Nederland hij woont

De topicvraagstellen woont op de grens van Nederland en Frankrijk, daar, waar ze 'mazoutfilters ' ( ****) op een dieselbrandstofsysteem hebben 😉 ).

**** = lees z'n reacties.

Of:

'Google' z'n woonplaats:

nl.wikipedia.org/wiki/Engsbergen/
erik9831
@hobbyboer is een uur (50 min) heen en terug 😉

Maar nu heeft hij de nummers, kan hij ze in de toekomst verder zoeken en de goedkoopste of goedkopere nemen.
nhmonteur
@hobbyboer ja klopt " maar " 4 euro verschil, en snap best dat je misschien niet in de buurt van Nh dealer woont, maar dit verhaal Kom ik zo vaak bij klanten tegen. Die denken altijd maar dat originele filters zoveel duurder zijn dan bv mann, donaldson, fleetgaurd enz. Maar vaak zijn dus de originele filter net zo duur of zelfs nog goedkoper.
rens-weber
Op tractorfilterwinkel.nl/ kan je makkelijk achterhalen welke filters er op je fiat 55-90 passen. in jouw geval tractorfilterwinkel.nl/alle-filters/…
+1
seppe sools
@rens-weber ze zijn een dikke 3 maand geleden vervangen, maar toch bedankt 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 55-90 en hebben de trefwoorden brandstoffilter , onvindbaar en type filter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
95