Illustratie van:

Fordson Dexta - Geeft geen brandstof en wil niet starten

Heb een dexta gekocht alleen hij start niet uit zich zelf we hebben een keer laten lopen met startpilot. Toen hij warm was uitgezet en direct gestart sloeg hij wel aan, weer uit en 5 min gewacht maar niet meer aanslaan.
Wel genoeg compressie en startmotor gaat goed rond
Uit alle 3 de leidingen kwam brandstof, heb alleen brandstoffilter gecontroleerd was schoon, ontlucht ook pomp ontlucht, er komt alleen bij laatste leiding geen brandstof meer??
Wat kan er zijn?

Deel dit topic

Reacties

dx111568
Hoi,
Ik heb dat ook gehad en toen bleek dat er een beveiliging zit in het luchtfilter. ER moet een laagje olie inzitten en anders start hij niet. Vraag me niet hoe en waarom want ik ben geen techneut en kwam er bij toeval achter toen ik alles los gehaald had en bleek dat de leidingen gewoon brandstof gaven en electrisch ook alles prima werkte alsook de startmotor. Ik heb me gek gezocht en inderrdaad met inspuiten starte hij wel maar op eigen kracht niet. Liep daarna als een zonnetje. Heb hem helaas niet meer anders kon ik je even een foto sturen. Uiteindelijk heb ik een manual gedownload en daar stond het in
Succes met de fordson
Wimsumar
Beste DX111568:

Quote Reactie van @dx111568:
beveiliging zit in het luchtfilter

In welke manual staat dat?

Dexta manuals:

lutje-ford.nl/werkplaatshandboeken/

AANVULLING:

Ik heb het (ook) gevonden! Het gaat om het luchtfiltertje/ontluchtgaatje van de vacuümregulateur op de brandstofpomp.

Zie pdf blz nr 63: "Pneumatic governor air filter capsule".

fordson.se/DEXTA.pdf/
SAMBAS
Hallo hoe zet je die tractor stil als dat met contactsleutel is dan kan het zijn dat de magneetklep
kapot is je kan dat testen met een lampje ofwel draai je ze er uit.en probeer te starten en hou iets op het gaatje opgelet er komt druk . zet mazout dicht of laat gaatje terug open Mazout vliegt in het rond en tractor valt stil .als hij start dan was de klep kapot koop je een nieuwe of in de oude Peugeot partner zit ook zo een magneet klep .deze klep zit dicht bij mazout pomp
deze klep sluit mazout toevoer af als je hem stil zet met sleutel. Maar als klep kapot is of slecht werkt dan doet die dat ook.En start hij niet omdat hij geen mazout door laat.
hoop voor jou dat het dit was dan heb je niet veel kosten
bert korving
@SAMBAS Een Dexta kun je niet eens starten met de contactsleutel dus stilzetten gaat nog lekker ouderwets met een stopknop ...
Wimsumar
Beste Bert Korving:

Quote Reactie van @bert korving:
Een Dexta kun je niet eens starten met de contactsleutel

Grappig is dat eigenlijk hè. In feite moet je een Dexta aanduwen. 😎

Toch nog even een "Dexta-weetje" naar aanleiding van Sambas opmerking over de magneetklep: De startprocedure vermeld dat de brandstofkraan (onder de tank) 2 slagen opengedraaid moet worden voor het verkrijgen van 'een normale brandstoftoevoer'. Wordt de kraan nog verder opengedraaid, dan is de reservebrandstoftoevoer in werking.

P.S.: Ik zou m'n buurman ooit eens helpen zijn trekker aan te slepen. Een FIAT 70-90. Nog net voor ik de sleepketting strakgetrokken had schoot me te binnen dat zo'n FIAT een electromagneetklep in de brandstoftoevoer heeft. Aanslepen met lege accu gaat dus niet.
Hein M
Hoi allen,
Bedankt voor jullie meedenken
Heb vanmiddag en avond nog eens flink gesleuteld, en zowaar hij loopt!
De brandstof pomp stond ver van goed, niet op tijd, op tijd gezet en starten zonder gloeien in 1 kik, hatsa👍🏻👍🏻
Even stukje gereden loopt als zonnetje👌

Groet, de manne uut Middelburg
Wimsumar
Beste Hein M:

Quote Reactie van @Hein M:
kik, hatsa

Waarom kwam er geen brandstof uit de laatste leiding?
Hein M
Beste wimsumar

Ja ik had toch nog niet lang genoeg ontlucht🤔

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden start niet , heb filter ontlucht en de brandstofpomp ook en de pompplunjers bewegen ook geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!