Illustratie van:

PZ CM 165 - Cyclomaaier maaihoogte afstellen topstang

Hallo, ik heb een pz cm 165, ik zou graag weten hoe ik de maaihoogte afstel ik heb het idee als ik de topstang langer maak dat de trommels na achter gaan dat ie hoger afsnijt maar dan heb ik het idee dat ie achter de grond ingaat, zoja hoe stel ik het dan af,

Groeten thomas

Deel dit topic

Reacties

Alex Schanssema
De schotels moeten vlak staan. als je hem scheef zet gebeurd wat jij zelf schrijft. Is het niet naar voren scheef, dan wel naar achteren. Om de hoogte te veranderen wat mij niet nodig lijkt. Zijn losse ringen te koop die tussen schotel en trommel geplaats kunnen worden.
Yanmarthomas
@Alex Schanssema alright dankjewel
deutzisthebest
@Alex Schanssema

Ik dacht dat er destijds 3 verschillende messen ook beschikbaar waren. Een lage die op 5 cm sneed, een middel (standaard dacht ik) op 7 cm en een hoge op 9 cm. Vermoed dat ze tegenwoordig ook nog leverbaar zijn.
Wimsumar
Beste Deutzisthebest:

Quote Reactie van @deutzisthebest:
3 verschillende messen

Je bedoelt: " 3 verschillende steunschotels''.
deutzisthebest
@Wimsumar

Ik zat al te twijfelen. Had eerst in de reactie staan van de schotels. Later toch maar aangepast.
+1
Wimsumar
Beste Deuizisthe best:

Quote Reactie van @deutzisthebest:
Ik zat al te twijfelen.

Ja, ik ook. En daarom de P.Z.-165 CM gebruikershandleiding/onderdelenboek maar even opgezocht. Bij dit type P.Z. zijn er maximaal 4 opvulringen ( `a 3 mm per stuk) om de maaihoogte mee te wijzigen. De schotel zelf wordt dus niet door een andere vervangen.

Zie pdf blz nr. 8:

kvgportal.com/W_global/Media/…
Alex Schanssema
@Wimsumar Perfect met het boek erbij. Jij bent altijd goed bezig Wim !!!
Moonshine
Ehm werkte die ouwe pz's niet met twee traploos in hoogte verstelbare trommels die je bovenop de maaier kan stellen?
Yanmarthomas
@Moonshine ja klopt de cm 185 heeft dat dacht ik dat je de glijschotels uit kan draaien, die van ons heeft t niet
Rood bloed
In principe maaier horizontaal afstellen. Maaihoogte veranderen door andere schotels of ander vulringen; vgl. mij bij dit type maaier niet mogelijk. Met de topstang korter wordt er ook iets korter gemaaid. De topstang uitdraaien dus langer geeft een slecht maaibeeld omdat de messen aan de achterkant nog een keer door de stoppel slaan, niet doen dus.
davyke
Je kan bij een pz 165 de maaihoogte veranderen door vulringen in de schotels bij te steken of weg te halen. Dit kan je doen door de glijschotel te demonteren (3 inbusbouten) en hier dan enkele ringen bij te steken/weghalen. Als je veel ringen bijsteekt moet je wel langere inbusbouten monteren. Bij mijn maaier zit er een ring in van een paar mm dik. Als je maait moet je de maaier gewoon horizontaal regelen met de topstang zoals hierboven al vermeld is.
Martijn S
Idd. Vulringen tussen trommel en schotel... Maaier met topstang recht zetten. Als de maaier voorover staat wordt het gras korter krijg je kom vorming. Staat de maaier achterover dan krijg je het zelfde maar ook korte maaisels op de maaier, gras wordt 2 keer gesneden...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 165 en hebben de trefwoorden cyclomaaier en hoogte afstellen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
19