Deutz Motoren - Deutz f4l913 turbo word heet

Ik heb deze motor in een shovel liggen.
nu kan ik de hele dag pakken laden in de brandende zon en dan blijft de temperatuur onder de 90 graden.
maar zodra we ook maar de weg op gaan loopt de temperatuur al snel op naar de 120.
remmen zijn het niet omdat hij in het land dan ook hoog zou moeten oplopen

misschien weet jij het @RobDeutz104
jaap-paulusma

Reacties

+1
Gaat niet de warme lucht van de hydrostaat door de moter heen? Dus op de weg warmere koellucht die de moter in gaat?
spotmelker
Komt het niet doordat tijdens het rijden op de weg de 'afgewerkte' koellucht steeds opnieuw aangezogen wordt? Door de rijwind krijg je een andere luchtstroom dan tijdens het werken op het land/erf. Met beregenen wil dat ook wel gebeuren als de trekker de wind in de rug heeft.
radium45
Is een vaker voorkomend probleem. Olie van de hydrostaat wordt veelal gekoeld door een gecombineerd koelblok en wat ook mogelijk is, dat er een warmtewisselaar tussen zit. koelers hebben op de weg al moeite om de hydrostaat olie koel te houden en dan ook nog een motor die op vol vermogen loopt.
Husqvarna
Je zult de koelribben van de oliekoeler wel goed schoon houden neem ik aan, maar je ziet wel vaak bij de AZ10's dat er een nog een extra oliekoeler buiten zit. En heb je de wagen met pakken ook nog achter de shovel hangen of is het een paar kilometer. Echt 15km rijden doe ik liever ook niet met de shovel.
Favorit614
Trek de beplating van de motor er maar af.
grote kans dat aan de achterzijde van de cilinders, de koelribben dicht zitten met rommel.
deze schoonmaken en beplating weer monteren.
Scheelde bij mijn shovel dik 30 graden
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz Motoren en hebben de trefwoorden 913 warm en heet geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!