Opnieuw brengt mest de grootste innovatie

Op Agrotechniek Holland

Twee jaar geleden mocht John Deere de prestigeprijs Bronzen Sikkel in ontvangst nemen voor hun NIRS-sensor, die de actuele gehaltes van drijfmest meet. Dit jaar is dat de Nederlandse firma Veenhuis met een doorontwikkeling op deze techniek: Nutriflow. Hiermee wordt organische mest opgewaardeerd met kunstmest.

Deel dit topic

Reacties

hobbyboer
Ik citeer: "De drijfmest wordt bij het systeem van Veenhuis geanalyseerd en vloeibare kunstmest wordt toegevoegd om zowel het gehalte fosfaat als stikstof te maximaliseren."

Dus als ik het goed begrijp is meer fosfaat en stikstof 'slecht voor 'het milieu' ?
Vandaar dat er een wettelijke grens getrokken is?
En met deze innovatie wordt de boer geholpen om maximaal 'slecht' voor 'het milieu' te zijn en wel precies zover dat hij net geen boete krijgt?
Arrie94
@hobbyboer Is die grens er niet om overbemesting/nutriëntenuitspoeling te voorkomen? Die 2 meststoffen wil je juist maximaliseren voor de hoogste opbrengst en zo min mogelijk uitputting van de grond, maar je moet wel onder de wettelijke grens blijven. Geen gek idee dus 😉
walker1
@hobbyboer De veehouder met "meer stront als grond" zal met dit systeem niks kunnen, die is al blij als die zoveel mogelijk mest op eigen land kwijt kan. De akkerbouwer die zo nauwkeuring mogelijk wil bemesten zal er wel iets mee kunnen.
+1
GROENEDEERE
@walker1
Ben ik t niet geheel mee eens.
Steeds meer boeren moeten afvoeren dus hebben minder te benutten dus moeten ze ook effectief bemesten om t maximale eruit te halen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC