Illustratie van:

Gallignani 7100 - Goede pers of niet?

Hallo
Ik ben van plan om een gallignani 7100 te kopen.
Iemand ervaring mee? Niet te veel mis knopen?
Zijn er bepaalde dingen aan de pers waar je moet naar zien? (knopers, plunjer,...)
Kan een john deere 1640 ermee uit de voeten?
Alvast bedankt Flor

Deel dit topic

Reacties

+1
goeiedag eem
Een goede pers of niet?? kan je zo niet zeggen, een pers is zo goed als dat hij onderhouden is, waar je op moet letten is de speling van de perswagen, even met een koevoet proberen of je heb op kan tillen en of bij kan drukken enz, zo kun je de speling op de looprollen teseten, moet je deze vervangen zou ik eerst even kijken wat ze kosten, als je er een vervangen moet moet je ze allemaal vervangen anders heeft het weinig zin,(kan aardig in de papieren lopen), de invoer balken op speling controleren, zitten er aandrijf kettingen op die inspecteren te zamen met de kettingwielen(niet versleten en of afgebroken tanden), de knopers zijn gewoon goed, maar ook hier geld goed kijken op speling en slijtage, maar daarvoor moet je een apparaat wel kennen, is zo niet even uit te leggen, en controleer de tandbalken van de pickup ook op slijtage in de curvebaan, morgen niet te veel speling hebben. Maar nogmaals een tweedehands pers is zo goed als dat hij onderhouden is, een pers van 20 jaar oud die goed onderhouden is kan veel beter zijn dan een van 5 jaar oud die nooit onderhoud heeft gehad
+1
jd user
Als het degene is als op de foto,dan is het wel wat.Ik heb er ook mee geperst.Je hebt een hoge pers capaciteit,waarmee je sneller kunt persen dan een oude new holland pers.De perswagen is volgens mij geleidend met hout.Mooie pak formaat en rechte pakken.
Verder had ik er een nuffield voor staan.Dus moet de 1640 het makkelijk kunnen.
En natuurlijk kan er iets niet goed staan.Maar als je daar geen kennis van hebt,dan gewoon een ervaren pers monteur erbij halen ,want anders blijf je modderen .Want tijdens de oogst moet alles wel juist werken.Anders krijg je stress en hoofdpijn.En de kosten heb je zó weer terug verdiend.Persen is prachtig werk ,vooral als het super glijd ,dan kun je de rijsnelheid hoger maken.En die wolk stof ......dan weet je dat je pers leeft! Genieten is dat.
johndeere 2650
Wij hebben een 7190 en 6500 onze 16 kan die met gemak hebben
kerstrunner
Ik heb een 7100,werkt zeer goed. De perswagen loopt zoals @jd user zegt,op houten blokken,op een laag zeer slijtvast materiaal waarvan ik de naam vergeten ben. Die laag moet je controleren op dikte,want die is wel heel duur. Speling op de perswagen kan je afstellen door de blokken bij te regelen. De pick up moet je idd ook op speling controleren,ik heb de tandbalken daarvan al eens opgelast en laten afdraaien,maar dat kan je niet blijven doen. De knopers kunnen ook serieuse slijtage vertonen,en onderdelen zijn duur. Het is wel zo dat een pers met vrij veel slijtage,die perfect is afgesteld,soms minder problemen geeft dan een pers in heel goede staat maar met een heel slechte afstelling!
floere
Bedankt allemaal, ik heb de pers gekocht maar dit stuk: kramp.com/do/action/…
is afgebroken voor de rest werkt ze goed enkel de linkerknoper is hierdoor kapot.
valmet6400power
@floere

Gefeliciteerd met de aankoop 😄
floere
kerstrunner
@floere Kan je nog lassen maar is niet makkelijk om de juiste hoek te vinden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Gallignani 7100 en hebben de trefwoorden gallignani pers en 7100 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
19
TREFWOORDEN