Illustratie van:

Fendt 307 CI - Fendt 307 goed of slecht/kuilvoersnijder

Is een fendt 307 ci een goede trekker?
En kun je met 2 wieldrive nog steeds een kuilvoersnijder achter de fendt doen?

Deel dit topic

Reacties

eddievandijk
Ik zou 4 wiel aandrijving nemen en let op de koppeling zijn heel slecht is deze tractoren
weusjr
@eddievandijk hoezo 4x4 dan?
weusjr
@eddievandijk En wij hebben thuis onder andere een fendt farmer 310 en met maaien,voeren .... loopt de kopeling ook soms vast maar dat is niet zo'n punt
CoenNijenhuis
@weusjr Ben je te koop op die van Lochem?
weusjr
@CoenNijenhuis hoe bedoel je?
walker1
Als de kuil gewoon op beton ligt kan je met 2wd ook wel uit de voeten, hooguit setje frontgewichten nodig, afhankelijk van hoe groot je de kuilblokken gaat snijden.
Verhalen over de slechte koppeling van de CI modellen zijn hier al wel vaker voorbij gekomen.
+1
Fendt926Driver
Als de trekker de dealer modificatie heeft gehad voor de koppeling en dus extra ventilatie in koppelings huis heeft gemaakt is deze koppeling net zo goed (of slecht) als van de andere 300 serie.
voor kuilvoer halen is 4wd niet noodzakelijk maar met snijder in de kuil duwen met 4wd aan gaat makkelijker en je hebt extra gewicht voorin
fendt-vario
Als je de kuil inruil halverwege de hef wat opbeuren zodat hij wat meer druk om de banden krijgt.
walker1
Voordat wij hier helemaal over gingen naar de gewikkelde balen hadden we ook een kuilvoersnijder, zat altijd aan een 2wd trekker van 75, kregen we de kuilvoersnijder altijd zonder problemen mee in de kuil geduwd.
newholland6640
@walker1

Dan zat de kuil niet erg vast.
casejxu
@newholland6640 wij snijden wel eens met een inter 633 😉 gaat super. ook met een door de loonwerker aan gereden kuil
Wimsumar
Beste Weusjr: Tenzij de p.k.'s van een 307 voor andere werkzaamheden nodig zijn, anders kan een kleiner type ook goed uit de voeten met een kuilvoersnijder.

P.S., Moet je wel een kuilvoersnijder hebben (kopen) natuurlijk hè:

De enige echte:
(Klik op een foto, anders is het wat Donker. ).

speurders.nl/overzicht/…
weusjr
@Wimsumar ik heb er al twee
deerejohn
Dat zijn de slechtste die er zijn
weusjr
@deerejohn hoezo dan?
+1
walker1
@deerejohn Bedankt voor de toevoeging, aan zulke goede, met feiten, onderbouwde bijdrages hebben we tenminste iets hier.
deerejohn
@walker1 genoeg ervaring met zoan ding en veel mee naar mech snuiter gereden ,, zie jij nog mensen met een steekschop werken dan
boskje
Wij hadden altijd een 306 ls met een strautman u Snijder.
Ik dacht de grootste, zowel met als zonder lift hebben wij gehad.
Wij hadden voorop altijd 3 gewichten.
Nooit problemen , wel eens bij extreem nat weer de dubbele montering er aan gehad.
(Later een 311 er voor)
-NEW-HOLLAND-
Wij kunnen met een 65 pk 2wd New Holland kuilsnijden, die fendt kan dat dus ook wel.
julian2003
Met een 305 ls en 4 gewichten kan het ook alleen je. Moet wel hard de bult in gaan anders heb je halve blokken
robbin lamers
Wij hadden eerder altijd de hanomag (robust 900) voor de pakken snijder staan. Nooit problemen gehad, gewoon beetje gang maken als je de kuil in gaat, niet genoeg snelheid --> Hef ff omhoog en aandrukken. Op het werk met een landini (3 cil) pakken gesneden, maar dan moet je wel veel snelheid maken om de kuil in te komen, Liefst een iets grotere (of zwaardere) trekker ervoor, Werkt makkelijker. maar een 307 moet meer als genoeg zijn.
+2
Wimsumar
Beste Robbin Lammers, Julian 2003 e.a.:

Quote Reactie van @robbin lamers:
veel snelheid maken

Quote:
hard de bult ingaan

Hoogste tijd voor wat voorlichting:
Kijk, als je ergens wat in wilt steken, dan moet je dat altijd heel subtiel doen. In plaats van snel en/of hard is het beter het in 2 of 3 (meerdere) stoten te doen.
Een Fendt geeft je hierbij het perfecte genot door de trekker met iets verhoogd stationair toerental de kuilsnijder in de bult te duwen en de trekker op de vloeistofkoppeling te kunnen laten remmen/doorslippen. Na 2 of 3X zit je diep genoeg zonder de boel te verkrachten.
julian2003
@Wimsumar
Is mij nog nooit gelukt hou altijd dik 10 cm over
Wimsumar
Beste Julian 2003:

Quote Reactie van @julian2003:
10 cm over

Hmmmm, merkwaardig. De mijne heeft 90 cm diepte nodig en dat lukt goed met wat handmatige ondersteuning door de hef(mast) er gelijktijdig iets bij omhoog te doen zodat goede grip wordt verkregen.
+1
mts mulder
@Wimsumar

juist de hef beetje op tillen goed druk op de banden en je drukt hem er zo in. dat met gang in de bult is nergens voor nodig de trekker naar de bliksem helpen doe je dan
jammermaarhelaas
Fout die je weleens ziet:
Stationair aan komen rijden, tanden halverwege in de bult, en dan ineens volgas geven.
Tractor kan geen snelheid meer maken en tanden komen niet voldoende ver in het voer.

Wat goed gaat:
Redelijk wat gas erop (ergens rond de 1400rpm) en dan een versnelling waarmee je dus niet te snel gaat om de hef nog iets te kunnen heffen wanneer de tanden de bult in gaan. Op die manier kan de motor het trekken, houdt de tractor snelheid en heb je neerwaartse druk op de achterwielen (geen wielslip).
Als je het zo doet kun je het makkelijk af met een 2WD trekker. Voor het heffen van een blok kuilvoer heb je voldoende frontgewicht nodig, of je dat hebt merk je snel genoeg 😉. Om daarvoor een 4WD tractor te kopen vind ik persoonlijk te duur, frontgewichten aan een 2WD tractor zijn een stuk voordeliger, en je hebt ook het onderhoud niet van de 4WD as en naven en de kosten van grotere banden. Tevens stuurt een 4WD tractor vaak minder scherp, ook dat kan een nadeel zijn.
4WD heeft naar mijn mening zin wanneer je op lagere snelheden iets wilt trekken, bijvoorbeeld een ploeg, cultivator, zodenbemester. Dan kun je met een 4WD doorwerken daar waar een 2WD zich ingraaft of veel slipt.
pizza power
2wd gaat prima de fendt op mn profielfoto (fendt 307 ls) staat al jaren voor de kuilvoorsnijder en nooit moeite mee gehad alleen wel aaardig gewicht voorop want anders komt ie de lucht in

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 CI en hebben de trefwoorden fendt , kuilvoersnijder en 307 ci. geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
10