International 844 XL - Hydrauliek hendel blijft niet op `pompen' staan.

Hey,

Sinds een aantal weken heb ik het probleem dat de hydrauliek hendel van de trekker niet op pompen blijft staan, hij springt er na 2 seconden uit. Dit gebeurt met het voeren, bij de eerste wagen blijft hij helemaal niet staan, dan moet je eerst wat met de hendels van de bodem ketting en losbandje van de voerwagen prutsen. Wat kan hier het probleem zijn?
rommert14

Reacties

jo845xl
Waarschijnlijk heb je wel een dubbelwerkend ventiel ? Heeft ie dat ook op de andere uitgang of evt op een tweede ventiel .
Als dat allemaal niet helpt is de tegendruk te groot , kun je ook eens testen door er iets anders op aan te koppelen .
rommert14
@jo845xldit is het dubbel werkende ventiel, dat kan ik morgen indd eveb proberen.
rommert14
@rommert14 andersom helpt ook niet. Het inderdaad gister met de hydraulische poot van de wagen. Zodra hij op de grond kwam sprong de hendel eruit.
Wimsumar
Beste Rommert14:

Quote Reactie van @rommert14:
indd eveb

Koud hè?

Kijk, nu we weer in het koude(re) jaargetijde zitten en (hydrauliek)olie dikker wordt, is het niet verwonderlijk dat het ventiel naar neutraal springt.
rommert14
@Wimsumar nee ik denk niet dat dat het geval is, afgelopen winter met - 16 ook gern problemen gehad.
rommert14
@Wimsumar ik ben er inmiddels achter 😬 Na 3 maand de trekker met blokkenwagen weer gebruikt te hebben deed hij nog precies hetzelfde... Er nog eens goed naar gekeken, ik kon net het losbandje bekijken voor hij er weer uitsprong.... En die loopt ergens op vast, waar die op vastloopt moet ik nog bekijken..
boegie
Rekker dr aan maken 😛
Ik zou denken dat ie wat uitgesleten is?
rommert14
@boegie rekker dr aan maken? Ja tis al n oud beesje he 😂
Koiter
Hebben wij ook met een trekker, gewoon vastbinden met een ijzerdraadje op de gewenste stand
rommert14
@Koiter ja normaal zou je dat doen indd, maar als ik dat doe pompt hij niet
Arrie94
De hendel heb je dus wel vastgebonden maar toch geen oliedruk? Dan zou de pomp versleten kunnen zijn.
rommert14
@Arrie94 dat is niet te hopen.
jippe
Retourslang er wel goed in?
rommert14
@jippe ja slangen zitten er beide goed in.
spotmelker
@rommert14 Kan het ventiel ook enkelwerkend ingesteld (d.m.v. stelschroef) worden? Heb het zelf eens gehad dat een nieuwe kuilvoersnijder niet wilde werken en na lang slangen omsteken maar eens aan die stelschroef gedraaid en hup hij deed het. Bij het geringste openstaan naar enkelwerkend springt de hendel in neutraal.
wotan2
Zijn je hydrauliek koppelingen nog wel goed? Een trekker die ik voor voor de mengwagen gekocht had gaf ook steeds problemen met dat de hendels niet bleven staan. Zeker als de wagen eraf was geweest was het kl#ten. Het was net of heel het hydraulisch systeem op slot ging. Ook de koppelingen lekten flink. Ik had me er eigenlijk al bij neer gelegd dat het zo moest, maar heb toen de koppelingen vervangen om van de lekkage af te zijn. Tot mijn verbazing was het complete probleem opgelost alles werkte zoals het moest.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 XL en hebben de trefwoorden international , voeren , trekker , hydrauliek , probleem , bodem en voerwagen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!